Ugrás a fő tartalomra

ONLINE PREMIER: Csókolózz, ne telefonozz! – Hesz Ádám az utca emberét teszteli új klipjében

Nem volt választásunk című új dalával a személyes találkozások varázsára hívja fel a figyelmet Hesz Ádám. Az énekes-dalszerzőtől már megszokhattuk a vidám, nyári dalokat, de könnyed új szerzeményében egy kis szociális üzenetet is elrejtett.

„A jelenség, ami a dal megírására sarkallt, már régóta foglalkoztatott. Az elmúlt néhány évben egyre inkább az online kapcsolattartás került előtérbe, erre pedig a Covid is rásegített. Úgy érzem, hogy ebben az olykor személytelen térben magabiztosnak mutatjuk magunkat, maszkokat veszünk fel, és amikor eljön a személyes találkozás ideje, már megy a töketlenkedés. Erről szól a legújabb számom is, aminek a producere ezúttal is Czinke Máté volt, mellette pedig köszönet illeti Pásztor Lacit, a Magneoton alapítóját is, akinek ötlete nyomán kvázi fele tempóra lassítottuk a dalt az eredetihez képest, ami sokkal jobban áll neki.” – mondta Ádám az újdonságról.

Az új szerzeményhez spontán és bevállalós videóklip is született, amelyben főhősünk egy szál gitárral, és egy figyelemfelhívó táblával vette nyakába a nyári Budapest utcáit.

„Mindig is izgatott, hogyan reagálunk mi magyarok a váratlan helyzetekre, így jött az ötlet, hogy egy 'no phone, just kiss' feliratú táblát tartsak az emberek (többnyire párok) elé, és megnézzem a reakciókat. Ennek a spontán pár órának az eredményeként született meg a klip. Érdekes tapasztalat volt számomra, hogy az emberek csekély része volt csak elég bátor a kamerák előtt, szóval szerintem még van hová lelazulnunk...” – mesélte Ádám a tapasztalatait.

Hesz Ádám neve ismerős lehet underground hip-hop körökből is, hiszen olyan előadókkal működik közre rendszeresen, mint Day, Antal vagy Tkyd. Az utóbbi években pedig szóló dalaival is egyre népszerűbb (Bódító, Mono vagy sztereó). Emellett zenekarával is előszeretettel lép fel a kis sörfesztiváloktól egyetemi napokon át a klubokig mindenhol.

Zene, szöveg: Hesz Ádám
Zenei producer, mix, master: Czinke Máté
Videó: Antemius Media, Simon Slink Dávid

forrás: Magneoton