Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: Úttörő technológiával forgott Zséda új videoklipje

Zséda megállíthatatlan. A Hello, az Életben maradni, vagy a Csak a szívemet dobom eléd című dalok óriási sikere után az örökké megújuló énekesnő egy exkluzív videoklippel forrósítja tovább az idei nyarat: a Szívizomláz albumról érkezik A falakon túl.

A kifejezetten groovy, táncos, glamúros sláger, amely Quincy Jones világát idézi, nem csupán a hallgatókat, de a nézőket is beszippantja, a klip ugyanis egy xR stúdióban készült egy világszinten is úttörőnek számító technológiával.

"A virtuális (VR) és a kiterjesztett (AR) valóság többek számára ismerősen csenghet, az xR (Extended Reality, azaz kibővített valóság), azonban egy viszonylag új megoldás. Ezek egyidejű ötvözését nevezzük kevert valóságnak (MR), amely az xR stúdióban megvalósul. A stúdiót tulajdonképpen egy fél LED-kocka (a fal lehet íves is), illetve néhány speciális, high-tech eszköz alkotja, amelyekkel különböző tereket tudunk megalkotni vagy felépíteni.” - magyarázta Szegő Tamás, a technológiát biztosító Special Effects Zrt. értékesítési és marketingigazgatója.

Magyarországon Zséda videoklipje az első, amit így forgattak le, de a nemzetközi színtéren is csak egy pár példát találunk. xR stúdióban készült például Katy Perry ikonikus Daisies című videója, melyet a 2020-as American Idol döntőjében adott elő, vagy a Maroon 5 Beautiful Mistakes című klipje.

"A Zséda által megálmodott fantáziavilág nemcsak a LED-falak között, de azokon túl is megjelenik a videóban, hiszen az xR stúdióban a kreativitásnak tényleg semmi sem szabhat határt. Ezzel a megoldással olyan jeleneteket is létrehozhatunk, amelyeket hagyományos forgatási körülmények között hatalmas költséggel, vagy egyáltalán nem lehetne megvalósítani.” - tette hozzá Szegő Tamás.

“Talán még soha nem tanultam ennyit magamról egy lemez születése közben.” - mondta el Zséda a Szívizomláz című nagylemezről. “Amikor megszülettek a dalok, még nem is sejtettük, hogy olyan időszak következik, ami gyökerestől forgatja fel megbízható világunkat. A szövegek a pandémia, a bezártság után egészen más értelmet nyertek. A falakon túl....mennyire mást jelent ez a néhány szó most, mint 2020 előtt! Ma még inkább tudjuk, hogy az ajtókon, a falakon, a bezártságon túl ott van az igazi világ, ami arra vár, hogy felfedezzük, megcsodáljuk, megöleljük és ha kell, akár magunkkal vigyük a falak közé.”

A falakon túl című dalhoz a rendező egy vibrálóan színes fantáziavilágot képzelt el, amely megvalósításához az xR stúdió volt a legtökéletesebb eszköz. A szuper hangulatú forgatás végeredménye biztosan elkápráztatja majd a közönséget. A Special Effects csapata nagyon büszke arra, hogy az egyik legelső, xR stúdióban forgatott projektjük Zsédával valósulhatott meg.

Szöveg: Valla Attila
Zene: Létray Ákos, Holly Lindin
Zenei producer, hangszerelés, programozás: Csicsák Norbert
Sound Design & AudioPostProduction: Moldvai Márk
Társproducer: Létray Ákos, Zsédenyi Adrienn
Vokál: Csicsák “Zizi“
Gitár: Dajka Krisztián
Trombita, harsona: Ember Péter
Mix,Master: Csicsák Norbert

Rendező: Oláh István
Operatőr: Kemény Gábor

Forrás: Magneoton