Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: Megérkezett az új budapesti rockcsapat debütáló albumához készült klip

Kaszás Melinda énekhangja és személyisége által meghatározott zenekar üde színfolt a magyar zenei palettán. Az együttes női frontembere – aki kiskora óta énekel és színművészeti tanulmányokat is folytatott - saját elmondása szerint, egy komoly szerelmi csalódás hatására kezdte el zenekari szárnypróbálgatásait. "Azt éreztem, hogy az éneklés által tudom a legjobban kiadni magamból mindazt, ami bennem van”. - árulta el.
A zenekar további tagjai Vendl Máté (dob), Fogas Ákos Olivér (gitár), Lakatos Bence (gitár), akikhez nemrég csatlakozott Gerdesits Máté (basszus) - a Quimby dobosa, Gerdesits Ferenc fia -, aki fiatal kora ellenére többek között már a Hiperkarma együttesben is bizonyította tehetségét.

A Hajótörött címen megjelent debütáló lemez az indie-rock és pop-rock jegyeit ötvözi. A zenéket jórészt korábbi hangmérnökük Mazán Attila szerezte, és a munkában részt vett Sturmann Pál (gitár) is. A dalszövegeket az együttes tagjai közösen írták. „Csakis abban az esetben vagyok hajlandó elénekelni egy dalt, ha azzal száz százalékban azonosulni tudok. Ezért már az elejétől kezdve részt vettem a szövegírásban, a következő albumunkon pedig lesznek teljesen a saját szövegeimre épülő dalok is.” – meséli az énekes.

A lemez kiváló zenei hangzása az új hangmérnök a német Bernhard Hahn "Böni” munkáját dicséri, aki olyan nemzetközi hírességekkel dolgozott együtt, mint a német Nena, vagy Kim Wilde, itthoniak közül pedig a Kispál és a borz, a Kiscsillag, a Heaven Street Seven és a Quimby. A felvételeket a Vastag Gábor által vezetett Sounday stúdióban rögzítették.

A zenekar óriási lendülettel vetette bele magát az alkotásba, jelenleg már a második albumon dolgoznak, melynek megjelenését az év végére tervezik. Az új zenei anyag előfutáraként hamarosan elkészül az új LNDA klip is.


forrás: Napmédia