Ugrás a fő tartalomra

Budapestre jön a Madame Tussauds

Újabb Madame Tussauds nyitja meg kapuit 2023 első felében, mégpedig Budapest szívében. A Vörösmartyi tér közvetlen szomszédságában megnyíló viaszszobor-attrakció az első teljes egészében franchise-konstrukcióban megvalósuló Madame Tussauds lesz, a jogtulajdonos Merlin Entertainments és a turisztikai fejlesztést megvasító Dorottya Experience Kft. közötti megállapodás alapján. A nemzetközi és magyar, kortárs és történelmi személyiségeket egyaránt felsorakoztató új attrakció fontos szerepet kap a hazai idegenforgalom koronavírus-járvány utáni újraindításában is.


Az új és izgalmas Madame Tussauds 2023 első félévében nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt és mintegy 2000 négyzetméternyi területen kínál majd számukra egyedülálló élményt és szórakozási lehetőséget. Az új turisztikai attrakció interaktív és ikonikus környezetben, hihetetlenül élethű ábrázolással mutatja majd be a nemzetközi és magyar hírességeket, az A-listás zenei- és sportlegendákat és a világ híres vezetőit megjelenítő viaszbábukat.

"Nagy öröm számunkra a budapesti Madame Tussauds franchise-keretek között történő megnyitása egy márkaépítésben és a turizmus területén jártas helyi partner segítségével. Ez az attrakció lesz világszerte az első teljes egészében franchise-konstrukcióban megvalósuló Madame Tussauds. A nyitást követően pedig szerte a világon tovább fogjuk keresni a franchise lehetőségeket azokon a piacokon, ahol a márka egyelőre még nincs jelen. A jövőbeni potenciális partnerek felkutatása már folyamatban van." - mondta Chris Scurrah, a Merlin Entertainments Franchise Igazgatója.

"Célunk, hogy a magyar főváros szívében egy olyan új Madame Tussauds nyílhasson, amely újabb színvonalas helyszínnel bővíti Budapest turisztikai különlegességeinek sorát; miközben Magyarországon is keresetté és sikeressé teszi a Madame Tussauds márkanevet. Az előkészítő munkálatok már folyamatban vannak, a 2022-re tervezett nyitással pedig a magyarországi turisztikai kínálatot egy egészen új megközelítést alkalmazó, élményközpontú létesítménnyel kívánjuk tovább szélesíteni"  - tette hozzá Köncz Miklós, a Dorottya Experience Kft. ügyvezetője.

A nemzetközi hírességek mellett a budapesti helyszín számos magyar vonatkozású történelmi személyt is felvonultat majd a kiállítás ebből a célból kialakított szekciójában. Kiemelt cél ugyanis, hogy a látogatók, különösen a fiatalok, közvetlen és interaktív módon ismerhessék meg a magyar kultúrát és nemzetünk történelmének kiemelkedő alakjait. A bemutatni tervezett személyek kiválasztását széles körű piackutatás és egyeztetések előzték meg. A kiállításon a régmúlt korok politikusai mellett 20. századi magyar zenészek, művészek, sportolók és más közéleti személyek, sőt kortárs karakterek is helyet kapnak majd.

BUDAPEST: ÚJ DESZTINÁCIÓ AZ ÉLMÉNYTURIZMUS TÉRKÉPÉN
A magyar főváros különösen vonzó helyszín, hiszen a koronavírus-járványt megelőző években Budapest a 4. leggyorsabban növekvő turistaforgalommal rendelkező város volt Európában, és az ide érkező turisták száma a pandémia előtti utolsó teljes évben, 2019-ben már meghaladta a 4,9 millió főt. A felmérések szerint a látogatók átlagosan 2,7 vendégéjszakát töltenek a városban, és tudatosan keresik az interaktív, szórakoztató, maximum 1-2 órás, szezonalitástól független programlehetőségeket. A Madame Tussauds pedig egy olyan, világszerte ismert és kedvelt brand, amely prémium színvonalat képviselő szolgáltatásaival, a magasabb vásárlóerővel rendelkező turisták számára is jelentős vonzerővel bír.

Ezzel összefüggésben a Madame Tussauds Budapest megnyitása fontos mérföldkő lesz a magyarországi idegenforgalom koronavírus-járvány utáni újraindításában is, egyúttal a fejlesztés kedvezően hat majd a környék többi látnivalójának forgalmára is. A Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy Programjának támogatásával megvalósuló attrakció ezáltal egyszerre fog közvetlen, pozitív hatást gyakorolni Budapest belvárosának turisztikai forgalmára, valamint erősíti tovább a teljes magyar idegenforgalmi ágazat jövedelemtermelő és foglalkoztatási potenciálját, valamint jelentős adóbevételt generál mind az ország, mind a főváros költségvetésében.