Ugrás a fő tartalomra

2021 - Ezeket pörgettem legtöbbször májusban

Májusban ismét a befelé figyelősebb, mélyebb hangulatú nóták fogtak meg leginkább, azok közül is főleg a hiphop vonalából. Íme egy csokor a havi kedvenceimmel.

 yesyes - Most még fáj

Májusban ötödik magyar nyelvű számával rukkolt elő Szabó Ádám formációja, a yesyes. A srácok újdonsága az elmúlt 1 év nehézségeiről mesél, olyan helyzetekről, amikor "már csak" a remény, a hit marad. A dal érdekessége, hogy ez Ádámék első lírai anyaga, amelyet fantasztikus harmóniákkal fűszereztek. A Most Még fáj-hoz sötét, komor hangulatú klip is forgott, többek között egy ház tetején.

Szöveg: Halász Péter
Zene: Szabó Ádám
Producer: Kosztyu János
Mix & Master: No silence Studio  

Wellhello x Essemm - Hogy legyek jó

Úgy tűnik a Wellhello az új, kísérletező korszakában, amikor lépésről-lépésre minőségibb anyagokkal rukkolnak elő Fluorék, nyitottabban állnak a közreműködésekhez is. A Hogy legyek jó-val Essemm oldalán jelentkeztek. A dal erőssége, hogy mindkét oldalról teljesen hiteles, önazonos és kísérletezés ide vagy oda, roppant érett anyag lett. Remek tartalom, hatalmas flow.

Szöveg: Fluor, Essemm
Zene, Mix: Diaz
Master: Anorganik  

Hősök - Ígérem

Ismét a nehéz szakaszokról mesél a Hősök. Az Ígérem minden sora nagyon jellemző a mostani alaposan kifordult világunkra. Szükség is van ezekre a gondolatokra, ideákra, amikor az emberek:  mindenkiben meglátják a hibát, csak magukban nem, már-már elviselhetetlenül nehéz helyzetben vannak, hibáznak, tévednek, arra vágynak, hogy minden olyan legyen, mint régen. Amikor kell a motiváció, kell az életigenlés, kell az energia. A fajsúlyos, jó ízléssel tálalt gondolatokhoz repcék között chillezős, könnyed klip forgott. 

Szöveg: Mentha és Eckü
Zene: Mr. JoeKer

Follow The Flow - Világom

Az együttes Világomja egy személyes vallomás a zenéhez, főhajtás a zeneipar, a közönség és a siker előtt, amely egyben fontos, érzékeny jövőbeli témákat is feszeget. A szám a formáció fantasztikus ars poeticája.

Szöveg: BLR, Fura Csé, Szakács Gergő
Zene: Csöndör László Diaz, Somogyvári Dániel, Szakács Gergő
Mix & Master: Godó Zoltán
   

Tóth Andi - Állj

Hamarosan megjelenik Tóth Andi LEJTŐ című albuma, ennek a korongnak a második előfutárát hozta el az énekesnő, az Állj formájában. Andi immáron nem csak előadja nótáit, hanem szerzője (zene, szöveg) is azoknak, ilyen a májusban megjelent anyag is, amelynek középpontjában a csalódás áll. Andi mesél az X-Faktor győzelmét követő időszakáról, amikor sokan átverték, kihasználták, valamint arról, hogy az emberek borzasztóan könnyen ítélkeznek felette. A fiatal lány úgy tűnik, pályája kísérletező szakaszát éli (Ébressz fel, A parkban, Dilemma, Félember), amikor több stílusban próbálja ki magát és több hangzással is alkot. Érezted már, hogy megaláztak, vagy semminek néztek? Hogy olyanok alkotnak véleményt rólad, akik valójában egyáltalán nem is ismernek? Akkor ezzel a szerzeménnyel könnyen azonosulhatsz... 

 Zene, szöveg: Tóth Andi
Producer: Martz
Mix, Master: Brucker Bence - Y Sound Studio

szerző: nikiahatos