Ugrás a fő tartalomra

ONLINE PREMIER: Legalizálná a marihuána orvosi felhasználását az Ocho Macho

A Hempsong nem egy füvezős szám, nem is célja a teljes legalizáció, ugyanakkor nem tud elmenni a nemzetközi trendek mellett, ahol a CBD-re gyógyszerként és nem tűzzel-vassal üldözendő szerként tekintenek. A zenekar a rá jellemző könnyed stílusban fogalmaz meg fajsúlyos kérdéseket, egy dalba szőtt fintorgó mosoly, ami görbe tükröt mutat – nem csak a társadalomnak.

Az Ocho Macho legújabb szerzeménye egy őszinte szembesítés a rendszer anomáliáival, mint például a dohány és alkohol legitimizálása, miközben a szer medicina szintű használatát erősen tiltja. A dalban nyersen szembeállítják egymással az engedélyezett és előszeretettel bevetett morfium használatot és a kannabisz gyógyászati alkalmazásának rendszerszintű kriminalizálását, de arra is felhívja a figyelmet, hogy a drogellenes stratégia eredményeként a társadalom egyre jelentősebb része nyúl dizájnerdrogokhoz, vagy olyan szerekhez, amiknek eredetéről, hatásáról nem is tud.

„Nemzeti dohánybolt, gyilkosság központ
az élelmiszer meg rontja a gyomrom
állítólag a laktóz sem jó,
a fehér kenyér, a glutén, a só
Humboldt megyében az igazi hősök
Murder mountainon egymásra lőttek
ha itthon is végre tiszta lenne
nem csúsznánk rá a szennyezettre”

A Hempsong arra a jelenségre és azokra a kutatásokra szeretne reflektálni, mely szerint a kannabisz alapú készítmények hatásosan és biztonságosan alkalmazhatók több betegséggel vagy éppen annak tüneteikkel szemben, például csökkenthetik a krónikus fájdalmakat is.

A szókimondó üzenetet könnyed alapra helyezték, miközben a szövegben hűek maradtak a rájuk jellemző eleganciához, pro és kontra is értékelnek. A klip mesterien idomul a dal soraihoz, az alkotók külön törekedtek arra, hogy a felvétel maximálisan a tartalomra fókuszáljon. 


Forrás: Magneoton