Ugrás a fő tartalomra

2021 - Ezeket pörgettem legtöbbször áprilisban

Lázadás, sok-sok kérdésfeltevés, gödörből való kimászás, motiváció keresés, életigenlés és szabadság. Ezek a témák, hangulatok uralták az áprilisban legtöbbször pörgetett dalaimat. Íme egy csokor a havi kedvenceimmel.

Wellhello, Luca - Szomorú séta

A hónap során jött ki a Wellhello idén megjelenő Zsúr című albumának második előfutára, ami már a formáció kísérletezőbb, merészebb stílusú korszakát vetíti elő. A Szomorú séta-ban a két srác és az új, minőségi hangzás mellett Luca tette fel az i-re a pontot.

Szöveg:
Fluor, ByeAlex
Zene: Diaz, Mr. Joeker, Luca
Mix: Diaz Master: Anorganik

Rúzsa Magdi - Szembeszél

Az Artijus-, Fonogram-, Petőfi-, valamint Máté Péter díjas énekesnő egy igazi nyári hangulatú, a szabadság és az életigenlés energiát szállító, gyönyörűen építkező szerzeménnyel jelentkezett a Szembeszél formájában. Imádom ezt az őserőt!

Szöveg: Rúzsa Magdolna
Zene: Rúzsa Magdolna & Szakos Krisztián

Sugarloaf - Lázadó

Az utóbbi évek egyik legerősebb Sugarloaf dalához forgattak videót Muri Enikőék. A Lázadó videó a csapat 2019-ben megjelent Sputnik nagylemezéről érkező harmadik single klip. Bár a dinamikus nóta főleg párkapcsolati vonatkozásban értendő, a klip sokkal inkább forradalmibb hangulatot (piros, fekete, fehér színek) kapott, plakátos hatással fűszerezve. Ha úgy érzed, hogy alaposan megtapos az élet, vagy nemrégiben nagy pofont kaptál, akkor ez a nóta tökéletes lehetőséget nyújt egy kis tombolásra, feszültségoldásra. 
Szöveg: Muri Enikő
Zene: Tóth Szabolcs
Producer: Szűcs Norbi
Mix, master: Andrew Chavez

Deego - Ne pazarold el

Konkrétan nincs szó benne az egy éve fojtogató világjárványról, ennek ellenére mondanivalójában aktuálisabb, fontosabb, mint valaha. Velős gondolatok, amiket a remek flownak hála könnyű feldolgozni. Ezek uralják Deego Ne pazarold el dalát, amelynek középpontjában a motiváció áll. Lenne mivel foglalkoznod, haladnod, lenne miért harcolnod, mégis inkább a halogatást választod? Hallgasd meg ezt a nótát, mert lendületet adhat utadon!

Szöveg: Deego
Zene: Beatologic
Felvétel: Bunker Stúdió Győr
Mix, master: Deego

4TRESS, Giaj - Mélyen a játékban

Ha gödörben vagy, akkor hatalmas erőt adhat a kimászáshoz 4TRESS és Giaj közöse, a Mélyen a játékban. A szám középpontjában az élet nevű játék nehézségeire hívják fel a figyelmet a srácok, pontosabban a kihívások megoldására. Arra, hogy nem érdemes a semmiért várni a nagy csodát, mindenért tenni, cselekedni, kitartani kell. Velős, ütős verzéket kapunk a párostól, remek vokális refrénnel, ez a kettős pedig 3 és fél perc alatt alaposan helyreteheti a fejeket, felrázhatja a lelkeket. 

Zene: KRN Beatz
Mix, Master: 4TRESS

Wagner Emil - Hogyan kell

Wagner Emil neve bizonyára ismerősen cseng számodra, hiszen több sikeres formációban állja (Talk2night, Szivák x Wagner) meg a helyét zenészként, valamint szerzőként is bizonyít, többek között Dallos Bogi oldalán. A több hangszeren játszó Emil elkészítette első saját dalát, Hogyan kell címmel, amelyben sok-sok izgalmas kérdést tett fel. 

Zene, szöveg: Wagner Emil

szerző: nikiahatos