Ugrás a fő tartalomra

ONLINE PREMIER: A Tha Shudras oldalán tör felszínre az igazság

A Tha Shudras 2021-ben is alaposan felrázza az állóvízet.  A trip hop, dub, minimal techó, nu metal, és dzsesszes elemekkel is dolgozó formáció januárban rukkolt elő az önmagukból kiforduló embereket leíró Nem voltál te ilyennel, és hopp, máris itt egy új klip!


A most premierező Aki bújt, aki nem érdekessége, hogy 2020 januárjában született, amikor még mit sem sejthettünk arról, hogy hamarosan mennyire fel fog fordulni a világunk. A SERLOK ÉS VACCON albumon 12 társával együtt helyet kapó dal mégis abszolút ráhúzható erre a mostani bizonytalan, nyomasztó közegre.

"Ennek a dalnak az az üzenete, hogy rövidtávon foggal körömmel menekülhetünk az önámításba, de hosszútávfutásban úgyis az igazság győzedelmeskedik. Előbb-utóbb felszínre tör. Majdnem mindenre igaz ez a törvény, de leginkább a természetre, kultúrára és a társadalomra sarkították ki." - kezdte Trap kapitány. "A próza a 2015-ös 'Revived' albumuk promó videójában már benne volt. A kisfilmben Zork, a Fekete Bolygó hercege úgy tekint a Földre, mint az univerzum egyik sejtjére, amit megbetegített az emberi faj, pont mint egy vírus. Ő pedig eljött ezt megbosszulni, egyedül a THA SHUDRAS különítmény állíthatja meg." - tette még hozzá az előadó, aki a klip munkálataiba is beavatta a BSIDE-ot.

"A klip az 'Ég a gyertya' kisfilmjükben elkezdett, majd a 'Ki a leggonoszabb'-ban folytatott sztori egy újabb része. A történet szerint bár győzedelmeskedett az ellenség, de a szuper csapat mégis visszatér Trap kapitány vezetésével. Talán az a legizgalmasabb, hogy amiről a THA SHUDRAS mitológia 10 éve szól, tekintve a légutakat védő maszkokat is, mára valósággá vált és együtt kell átállítanunk magunkat, hogy több baljóslat már ne valósuljon meg."- mondta még el Trap kapitány.

A videó fényét emeli még, hogy az esetleges avatatlan szemek is megláthatják, hogy mennyi munkát igényel egy méretes, igényes graffiti elkészítése. A klipben megjelenő írásmű például sok-sok előtervezéssel, 3 óra alatt, 10 kanna festékből készült el.