Ugrás a fő tartalomra

ONLINE PREMIER: Nőnapi girlpower a hat éves HolyChicks zenekarral

Könnyed és felemelő szerzeménnyel jelentkezik Magyarország egyik legmenőbb csajbandája. A négyes legújabb dalával fellélegezhetünk egy kicsit, hiszen a szerzeménnyel a lányok a szabadság pillanatiba repítenek minket. A HolyChicks zenekar március elején tölti a hatodik évét és ilyenkor rendszerint új dallal és koncerttel jelentkeznek, utóbbi sajnos idén elmarad. 

 
„A dal lassan egy éve íródott. Sőt a klip nyersanyagát is tavaly forgattuk a már hagyománynak számító nyári alkotótáborunkban, Sukorón és környékén. A szám eredeti terveink szerint a zenekar pandémia utáni fellélegzés-himnuszának készült, de már nem bírtuk tovább magunkban tartani a végeredményt - áprilisban reméljük mindenki fellélegezhet”- mondta Seprényi Fanni, basszusgitáros.

„Jónás Jácint, és Rajnai Gábor képkockái reméljük mindenkiben felelevenítik a szabadság érzését! A gyönyörű felvételek klippé formálásában pedig gitáros hősnőnknek, Lahucsky Krisztinek is óriási szerepe volt”- mesélte Tiszai Vivi, dobos.

A HolyChicks minden tagja feketeöves zenész, 2019-ben jelent meg a lányok bemutatkozó albuma Ezmáraz címmel, amin olyan szerzemények kaptak helyet mint a Szabadon vagy a Pillangóhatás, amivel a Dal 2020-ban egészen az elődöntőig meneteltek. A zenekar minden, csak nem klisé. A sztereotípiával szembemenő formáció egyik különlegessége, hogy a rock and roll életérzést erős női energiák generálják, erre nincs is jobb bizonyíték, mint például a Lélegezz.

És ha már nőnapon premiereznek a csajok, ennek kapcsán faggattam egy picit a hölgyeket.

nikiahatos: Akik ragaszkodnak a sztereotípiákhoz, gyakran mondják, hogy sok nő nem bír meglenni egymás mellett hosszú ideig... Szerinted nálatok miért működik mégis?
Évi: Nagyon jó barátok vagyunk, és voltunk már a zenekar megalakulása előtt is. Őszinték vagyunk egymással, tiszteljük a másikat, a szabadidőnket is szívesen töltjük együtt, ez csak így tud működni. Nem vagyunk azok a tipikus lányos-lányok.
Fanni: A HolyChicks alakulása előtt is közeli barátságot ápoltunk valóban, a zenekar pedig csak még közelebb hozott minket egymáshoz. Nincs köztünk rivalizálás, az erőnket nem egymás rovására fitogtatjuk, hanem egyesítjük egy közös ügy érdekében.

nikiahatos: Mit szeretsz a legjobban abban, hogy nő vagy?
Évi: A legjobb abban, hogy nő vagyok, az hogy nő vagyok. Szeretem kicsípni magam, smink-haj-flancos rucik. (nevet - szerk.)
Fanni: Nehéz kiemelni egy konkrétumot... Talán úgy tudnám megfogalmazni, hogy szeretem, hogy nőként nagyon sokféle lehetek, több szerepbe belebújhatok. Egyszerre lehetek vagány, nagyszájú basszusgitáros a színpadon és egy bújós kis csaj otthon.


Forrás: Magneoton
Special thanks: Major-Ádám Andrea