Ugrás a fő tartalomra

ONLINE PREMIER: Gyerekkori barátjával alkotta meg új számát Vastag Csaba

Vastag Csabi legutóbb decemberben rukkolt elő a közösségi oldalak valótlanságát kifigurázó Ugyanúgy szép című számával, amelyhez az eddigi legjobb klipjét forgatta le. A Fonogram-díjas előadó táborát túlnyomóan hölgyek teszik ki, így ebben a mostani különösen furcsa, felfordult világban kedves gesztus a tehetségtől, hogy Nőnap alkalmából új nótával kedveskedik közönsége számára. A melankolikus, keserédes, a reménykedés-reménytelenség, a nyitott szem-vakság párhuzamával játszó Háttal áll a lelked-hez ezúttal animációs videó készült.

nikiahatos: Kikkel dolgoztál együtt a Háttal áll a lelked esetében?

Csabi: A dal szerzőjével Birincsik Alberttel gyerekkori barátok vagyunk, gyerekként, tiniként együtt zenéltünk, egész kicsi korunk óta. Szóval igazán régre visszanyúló közös zenei múltunk van. Berti megírta a dalt, majd megkeresett vele, hogy elénekelném-e, én pedig természetesen igent mondtam, majd együtt gyúrtuk ki a végső verziót. Könnyen ment a közös munka. Az első demót a garázsomban énekeltük fel, majd utána elkészült stúdióverzió.

nikiahatos: Miért pont nőnapon leped meg a táborod?
Csabi: Jó pár Nemzetközi Nőnapot megéltünk már együtt, viszont az elmúlt években túl azon, hogy egy szép virágcsokorral kezünkben köszöntöttünk Mindenkit a social média felületeinken ezen a jeles napon, többnyire volt lehetőségünk személyes találkozásra is. Idén minden más... A virág virtuális, a találkozás csak online lehetséges, de az Ünnep ugyanaz. Ezúttal úgy gondoltuk, hogy a csokor mellé egy őszinte, az aktuális érzéseinket kendőzetlenül bemutató dallal fejezzük ki tiszteletünket. Hiszünk a zene erejében és abban, ha mindannyian elküldjük ezt a dalt annak, aki fontos számunkra, akkor azzal a legméltóbb módon tudjuk megköszönni a környezetünkben élő Csodás Nőknek, hogy vannak... Értünk.

Szöveg: Birincsik Albert, Vastag Csaba
Zene: Birincsik Albert, Vastag Csaba

Videó: Kerényi Gábor


Special thanks: Lederer Fruzsina / Santos Productions