Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: Valóra vált Keresztes Ildikó gyermekkori álma

Együtt jó címmel megjelent Keresztes Ildikó legújabb zenei korszakának nagy ívű balladája. A szerzemény katartikus refrénnel, helyenként gospelműveket idéző vokállal, tökéletes zenei kidolgozottsággal és a mindenki által jól ismert egyedi énekhanggal együtt biztosít különleges élményt.


A kétszeres eMeRTon-díjas énekesnő új videóklipje igazi időutazás a 19. századi Budapest lokáléletében. "Már gyerekkorom óta vágyam, hogy egyszer egy kosztümös filmben játsszak..." - nyilatkozta az énekesnő Együtt jó című újdonságáról, amely nagyszerűen illeszkedik a századforduló romantikus hangulatához.

A néhány napja debütált dalt írta és hangszerelte Pálvölgyi Géza, aki a felvétel szövegírója és zenei producere is egyben. Nevéhez olyan művek köthetők, mint a Tátrai Band számos feledhetetlen slágere: New York, New York, Hajnali szél, Utazás az ismeretlenbe, Utolsó dominó, Titkos szerelem...


Keresztes Ildikó vadonatúj dalában a közreműködő művészek névsora is rendkívül impozáns:
Pálvölgyi Géza - zongora, billentyűs hangszerek;
Madarász Gábor - gitár;
Borlai Gergő - dob;
Giret Gábor - bass;
Jamie Winchester, Vincze Fekete Vera - vokál,
Hangmérnök: Jamie Winchester.

Az énekesnő így fogalmazott a különleges és nagyszabású forgatással kapcsolatban:
"Hálás vagyok Jimy J. Hollywood rendezőnek, hogy kitalálta ezt az egész koncepciót. Ez az, amire igazán vágytam legbelül. Régóta nem forgattam már ekkora stábbal videóklipet, ilyen kosztümöset meg még egyáltalán nem. Ez a patinás miliő, és egyáltalán a 19. század nagyon közel áll hozzám. Erre a dalra semmiképpen nem akartam modernista klipet, inkább egy olyan világot szerettem volna bemutatni, ami nagyon érdekes, és egy picit olyan számomra, mint egy igazi nagyjátékfilm, csak éppen három percbe sűrítve."

A megfilmesített sztori alapjául egy lokáléletet feldolgozó könyv, a Kék Macska szolgált, melyet valós események ihlettek. Keresztes Ildikó korabeli dívaként vezeti végig a klip nézőjét a történeten, mely egy lokálhölgy tiszta és őszinte szerelméről szól.


forrás: lightmedia