Ugrás a fő tartalomra

Itt a klip: A továbblépéshez adhat erőt Szatmári Orsi megható dala

Gyermeki fény címmel megjelent Szatmári Orsi legújabb dala, mely a gyermektelenség állapotáról szól. A vágyról, ami újra és újra felcsillan, felragyog, majd a földre zuhanásról, a fájdalomról, ami akkor ér bennünket, amikor kiderül, hogy nem lehet gyermekünk.


A felvétel mondanivalója szorosan összefonódik azok történetével is, akik nem találják életük párját és kifutnak az időből, vagy épp elveszítik szeretett gyermeküket. Mindezek után pedig fel kell állni és menni kell tovább. Ahogy az életben sem lesz minden történet vége happy end, így Orsi dalában sincs remény. Ennek ellenére azonban meg kell találnunk magunkban a kapaszkodót, egy másik álmot, vágyat, amiért igenis sokat tehetünk.

"Szeretném, ha tudná minden nő és férfi, aki érintett e témában, hogy nincs egyedül, nem kell egyedül elviselnie ezt a végtelennek tűnő szomorúságot. És ha valaki úgy is érezné, ne gondolja értéktelennek magát azért, mert nem lehet gyermeke. Hiszen a fájdalmon túl is vannak olyan dolgok, amikért érdemes élni" - mondja az énekesnő. "Remélem, hogy ez a dal gyógyír lesz a sajgó szíveknek. Mindannyian másképp dolgozzuk fel a bennünket ért traumákat, gyászt, fájdalmat. Én hiszek a zene erejében, hiszek ennek a dalnak az erejében. Bízom benne, hogy sokaknak fog segíteni feldolgozni, elfogadni ezt a helyzetet és erőt ad majd a tovább lépéshez."

zene: Szatmári Orsi, Balla Claudia
szöveg: Kotsy Krisztina
hangszerelés: Szatmári Orsi, Ember Péter, Ferencz Péter, Gyulai Zsolt
keverés, master: Gyulai Zsolt

forgatókönyv, rendező: Szatmári Orsi
videóklipet készítette: Rózsa Produktum (Rózsa Gábor, Rózsa Olivér)

forrás: Lightmedia