Ugrás a fő tartalomra

2021 - Ezeket pörgettem legtöbbször márciusban

A stílusokat és a témákat tekintve ismét széles skálán mozogtak az új dallal, klippel márciusban megjelenő előadók. Mivel ismét itt van a hónap utolsó napja, ebben a cikkben összegyűjtöttem azokat a zenei anyagokat, amelyeket legtöbbször hallgattam, néztem az elmúlt hetekben.

4 tress - Vakvágány

A hónap során rukkolt elő Vakvágány számával a karcos hangú, mindig velős szöveggel jelentkező 4TRESS. A remekül építkező, hatalmas flow-t adó nóta olyan témákat érint, mint a butaság, a kapzsiság, a kizsákmányolás, a nemtörődömség, vagy éppen a folyamatos elégedetlenkedés. Ezek a nagyot robbanó gondolatok a vokális refrénnel alaposan felrázták a márciusom. Na meg.. Időnként helyretette az idegrendszerem...

Produced by eN2
Mix, master: 4TRESS 
Operatőr: Liszkai Gábor
Vágás, Utómunka: 4TRESS

SativuS - Még várj

Némi kihagyás után a 2002 végén alakult SativuS is új anyaggal lepte meg közönségét. Erre az anyagra megérte várni, a dal erős, lüktető, a klip pedig a képi világ miatt az egyik kedvencem volt ebben a hónapban.
Zene: Szabó Márton Piszkos
Szöveg: Curta
Mix, master: CAP Production
 
Co: ODESA Films
Rendező: Lőrinc Fazakas

Péterfy Bori & Love Band - Lula Luna

Péterfy Borit hallgatva sokszor azt érzem, hogy ez a nő egyszerűen hipnotizál. A legutóbbi, Szikra címre keresztelt album borzasztóan színes, eklektikus, erős lett. Erről a korongról ezúttal a Lula Lunához forgatott klipet a csapat. A Veres Balázs rendezte anyagban szerencsére teret kapott Bori lenyűgöző, megunhatatlan közvetítői képessége is.
Zene: Tövisházi Ambrus
Szöveg: Péterfy Bori

Rendezte: Veres Balázs
Fényképezte: Győri Márk
Gyártásvezető: Kammerhofer Orsolya
Látványtervező: Ács Alíz Veronika
Vágó: Kovács Dávid
Colorist: Győri Márk

 Keresztes Ildikó - Együtt jó

Keresztes Ildikó sem hazudtolta meg magát, nagyívű, tökéletes kidolgozottságú, időtálló balladával jött elő. Az Együtt jó fényét emeli a gospelműveket megidéző vokál. Zseniál!

Zene, szöveg: Pálvölgyi Géza
Zenei producer: Pálvölgyi Géza
Hangmérnök: Jamie Winchester 

Rendező, forgatókönyvíró: Jimy J. Hollywood
Operatőr: Mayer Zoltán
Forgatókönyvíró, gyártásvezető: Borbás Edina
Vágó: Cun

Szivák Zsolt, Járai Márk - Mezítláb

Szívszorító pillanatokat kaptam Szivák Zsolttól. Mezítláb szerzeményével ugyanis pályatársa, Siklósi Örs emléke előtt tiszteleg, akivel nem csak a közös produkciók során (RED BULL PILVAKER 2020: Itt van az ősz, Cloud 9+ & Aws: Engedd el, Viszlát nyár) működtek együtt jól, de mély tisztelet, harmonikus barátság is kialakult kettejük között. Ezzel a tiszta érzelmekkel tűzdelt dallal számomra 4 perc erejéig újra meg újra megáll a világ. 

Zene, szöveg: Szivák Zsolt, Járai Márk
Felvétel: Nolatency Studio
Mix, master: Tóth Bertalan

Cover: _hanna_6547

Rácz Gergő, Orsovai Reni - A titkod nem leszek

A titkod nem leszek-kel voltaképpen folytatta az eltelt időszakban felépített, egyre kerekebb sztoriját Rácz Gergő és Orsovai Reni. Akárcsak a nagy sikerű Mostantól, vagy az AHA esetében, a páros ezúttal is a félrelépés, a lebukás, a csalódottság témáját dolgozta fel, némi bosszúszomjjal megspékelve. Ez a duó tökéletesen összecsiszolódott az eltelt esztendők alatt.

Zene, szöveg: Rácz Gergő
Master: Anorganik

Rendező: Rácz Gergő, Leholegacy
Operatőr: Leholegacy
VFX: Rácz Gergő, Leholegacy

T. Danny, Curtis - FASZAGYEREK

Sok-sok előadó foglalkozott már dal formájában az őket kritizáló emberekkel. Ezúttal T. Danny mutatja meg, hogy miként érdemes ezt csinálni. Az old-school fűszerezésű FASZAGYEREK középpontjában ugyanis az a rosszindulatú véleményezés áll, ami szerencsére a fiatal előadót nem hatja meg túlságosan, maximum csak felpörgeti, lásd: ihletet ad neki. A nótában nem csak ő mesél tapasztalatairól, hanem a témában szintén jártas Curtis is. A T. Danny, Nagy Bence, Miskovits Marci rendezésű klipben pedig oldtimer autók, kosárlabda, valamint tánc teszi fel az i-re a pontot.

Zene: LehoLegacy
Szöveg: T. Danny, Curtis
Gitár: Aranyosi Norbert
Felvétel, Mix, Master: LehoLegacy

Operatőr, vágó: Nagy Bence
Rendező: T. Danny, Nagy Bence, Miskovits Marci
VFX: Nagy Endre

forrás: nikiahatos