Ugrás a fő tartalomra

ONLINE PREMIER: Erős érzelmi feszültséggel teli dallal rukkolt elő Berkes Olivér (Interjú)

Berkes Olivér számomra az egyik legizgalmasabb, leginspirálóbb, férfi hang. Téma megjelenítései intelligensek, dalai pulzálóak, amelyek hosszú-hosszú ideig velem maradnak. Az élet minden területén vannak érthetetlen fordulatok, történések, amelyeket ki így, ki úgy él meg. A DAL műsora kapcsán számomra az egyik ilyen megmagyarázhatatlan tény az, hogy bár Olivér többször próbálkozott, egyszer sem nyerte meg a versenyt (2016-ban és 2017-ben ugyan döntős volt). Persze azért nem kell félteni a magával ragadó előadót, dalai rendre világszínvonalúak, amit a közönség díjaz is, hiszen Olivér a slágerlisták és YouTube trending kikerülhetetlen szereplőjévé vált az elmúlt években.

A lágy, ugyanakkor dinamikus hangszínű énekes ezúttal egy érzelmekkel túlfűtött vallomással érkezik. Az erős érzelmi feszültséggel, rengeteg indulattal teli Jó vagy rossz legyek középpontjában egy szerelmes férfi áll, aki mindent megadna, hogy visszanyerhesse kedvesét. 

nikiahatos: Azon előadók közé tartozol, akik nem csak átadják a dalt, de szerzőként is hozzáteszik a szükséges pluszt. Neked mikor vált ez fontossá?
Olivér: 2013-ban, a 'Goodbye' című dalomnál megkértek arra, hogy én írjam meg az énekdallamot és a szöveget. Addig még nem éreztem rá a szerzői munka ízére, de azóta el sem tudom képzelni, hogy ne én írjam a dalaimat. Szerintem művészemberként így tudja legjobban kifejezni magát az előadó. A dalszerzés és annak előadása nálam kéz a kézben jár, az életem részévé vált. Az pedig, hogy egy ötletmorzsa, vagy egy dallam, amit én itthon kitalálok, a végén sok ember lelkére és hangulatára gyakorol hatást, ez a mai napig sokszor felfoghatatlan számomra. Hatalmas megtiszteltetés.

nikiahatos: A dal egyes soraira fókuszálva... Neked jónak vagy rossznak könnyebb lenned?
Olivér: Ezt lehet nem tőlem kellene megkérdezni. (nevet - szerk.) Én az arany középútra szavazok. Nem tartom magam egy áldott jó gyereknek, de a klasszikus értelemben vett rosszfiúnak sem. Vannak élethelyzetek, amik az egyiket, vagy a másikat hozzák ki az emberből egy párkapcsolatban. Szeretek kényeztetni, tenyeremen hordozni egy nőt, de ugyanakkor kiállok az igazamért, beleállok a vitákba, ha az igazságérzetemet bántja valami.

Zene: Berkes Olivér, Szepesi Zsolt
Szöveg: Hujber Szabolcs, Berkes Olivér
Felvételek, mix & mastering: Vígh Arnold, SilverHill Studio
 „Nagyon élveztem a forgatást, főleg mikor kiélhettem magam a tomboló férfi szerepében. Bár pár fokkal melegebb időjárást elviseltem volna a kinti helyszínen, ahol végig kabát nélkül kellett lennem. A női főszeplőnkkel, Nagy Lilivel pedig fantasztikus volt az összhang, egyszerűen imádta a kamera. Szerintem összességében egy nagyon dögös kisfilmet sikerült készítenünk a dal mellé, ami elsősorban LeHo profi munkájának köszönhető” –  árulta el Olivér a forgatás kapcsán. 

Special thanks: Major-Ádám Andrea