Ugrás a fő tartalomra

2021 - Ezeket pörgettem legtöbbször februárban

Lendületesen folytatódik ez az év, hiszen január után februárban is nagyszámú újdonsággal lepték meg közönségüket a hazai előadók. Eljött a hónap utolsó napja, hozom is a csokromat az én kedvenc februári számaimmal.

5. Berkes Olivér - Jó vagy rossz legyek

Berkes Olivér számomra az egyik legizgalmasabb, leginspirálóbb, férfi hang. Téma megjelenítései intelligensek, dalai pulzálóak, amelyek hosszú-hosszú ideig velem maradnak. A lágy, ugyanakkor dinamikus hangszínű énekes februárban egy érzelmekkel túlfűtött vallomással érkezett. A rengeteg indulattal teli Jó vagy rossz legyek középpontjában egy szerelmes férfi áll, aki mindent megadna, hogy visszanyerhesse kedvesét.


Zene: Berkes Olivér, Szepesi Zsolt
Szöveg: Hujber Szabolcs, Berkes Olivér
Felvételek, mix & mastering: Vígh Arnold, SilverHill Studio

4. Rico x Miss Mood x T. Danny - 12 hónap

A hónap utolsó hetében igazi slágergyanús, magával ragadó nóta robbant, hiszen a trending listák 3 ostromlója állt össze egy dal erejéig. A 12 hónap-ot T. Danny mellett a Rico és Miss Mood párosnak köszönhetjük. A szerzeményben a mindenki számára ismerős és vélhetően most is aktuális bizonytalanság témáját ragadták meg az előadók fülbemászóan.


Szöveg, Rap, Vokál: Rico, Miss Mood, T.Danny
Produced, Mix, Master: SMiTHMUSiX
Recorded: Kinx Studio

3. anevemandrás - Hazaérek majd

Aki követi a BSIDE oldalán megjelent anyagokat, vagy az én egyéni tartalmaimat, az már tudhatja, hogy Kállay-Saunders András számomra az egyik legnagyobb zenei kincs. Imádom a muzikalitását, a témáit, azok tálalási módjait, profi előadásait, magáról a hangról pedig már ne is beszéljünk. András a  Hazaérek majd-dal ismét egy komoly (háború, harc, hazavágyódás) témát járt körbe, szívhez szóló produkciójával abszolút megérdemelte, hogy ő nyerje A Dal 2021 második válogatóját. 


Zeneszerző: András Kállay Saunders, anatu, Gabriel Davies,
Alex Torres, Kuti Róbert, Fésűs Ádám, Siklósi Bence
Dalszövegíró: András Kállay Saunders, anatu, Gabriel Davies,
Alex Torres, Kuti Róbert, Fésűs Ádám, Siklósi Bence, Tabár István

2. Essemm - Régóta

Essemm január elején rukkolt elő a Katapulttal, februárban pedig egy lírikus anyaggal jelentkezett. A Régóta arról a mélységről, sötétségről szól, amelyhez a sok-sok pofon közepette könnyen hozzászokhat az ember, ezáltal egy idő után otthonosan érezheti magát a fájdalom házában. Ez az összetört, elhagyatott világ jelenik meg a klipben is, amely egy ikonikus URBEX helyszínen forgott.


Produced by Shiduro
Mix, master: Essemm, Hibrid

1. Szabó Ádám x Curtis - Ez vagyok én

Amióta Curtis és Szabó Ádám közöse megjelent, egyszerűen képtelen vagyok kiverni a fejemből a dallamait, a sorait. A dal az Ez vagyok én címet kapta, és pont abban rejlik számomra a sikere, hogy mindkét előadótól borzasztóan hiteles minden gondolat, minden hang. Bár a párosítás először szokatlannak tűnik, de a két srác a Sztárban sztár műsor alatt nem csak barátokként, de szerzőkként, előadókként is tökéletesen egymásra hangolódtak. Lehengerel ez a harmónia. Folytatásért kiált(ok).

Szöveg: Curtis, Szabó Ádám
Zene: Szabó Ádám, Vígh Arnold, Curtis
Hangszerelés, recording, mix, mastering: Vígh Arnold

szerző: nikiahatos