Ugrás a fő tartalomra

Újabb fricska 2020-nak. Ezúttal Kovács Dani tálalásában

Amikor decemberben útjára indítottam a Találj rá! sorozatot, ahol hazai előadók ajánlották az olvasók számára pályatársaik munkásságát, akkor a második részben Ya Ou nem mást javasolt figyelmükbe, mint Katona Petrát.
Petra mellett társáról is szót ejtett az előadó, mégpedig így: "Ráadásul a szerzőtársa nem más, mint az én jó barátom, Kovács Dániel, aki iszonyat agytröszt és zseniális muzsikus." 
A Kőbányai Zenei Stúdióban végzett gitárost, szerzőt, Kovács Danit több formáció kapcsán ismerheti a zenekedvelő közönség, aki nemrégiben rukkolt elő a tavalyi esztendőnek fricskát adó 2020 című szerzeményével. 

"Azt hiszem, hogy a tavalyi évben a legtöbb embernek szembe kellett néznie nehézségekkel, így talán mindenkinél volt olyan mélypont, amikor szíve szerint, úgy ahogy van elküldte volna az egész esztendőt melegebb éghajlatra. Ez a dal is egy ilyen mérges pillanatban született, méghozzá úgy, hogy magát 2020-at megszemélyesítve, E/2-ben 'szólok be' neki, hogy most már aztán tényleg húzzon el..." - kezdte Dani. "A dalt decemberben írtam meg, összefoglalva az egész éves eseményeket, nagyjából kronologikusan, de a haragon túl bizonyos sorokban egyfajta 'örömkönnyes búcsú' is fellelhető, amikor már reménykedve várom a Szilvesztert, hogy végre magunk mögött tudhassuk 2020-at. Persze egyértelmű, hogy a kihívások nem múltak el január elsejével, de reménykedjünk, hogy 2021 végén majd úgy tekinthetünk vissza erre az évre, hogy már kijöttünk a gödörből." - tette hozzá a fiatal zenész, aki társakat is talált ehhez a zenei anyaghoz.

"A refrénben felcsendülő '2020' kórus megalapozza a dal morcos hangulatát. Ennek feléneklésére Békefi Vikit, Katona Petrát és Ya Ou-t kértem fel, egyrészt mert nagyon közeli barátaim, másrészt pedig 'főállású' előadókról lévén szó, őket is érzékenyen érintették a múlt év megpróbáltatásai, így ők is könnyen tudtak azonosulni a mondanivalóval. Hogy még ironikusabb legyen, a vokálfelvételek abszolút 2020 szellemiségében zajlottak: online..." - árulta még el a BSIDE-nak.

Hangszerelés, felvétel, keverés: dani a kovacs
Mastering: Nóniusz Gábor
Szánj időt a Petra és Dani alkotta páros egy korábbi munkásságára, a Hajrá Magyarország-ra is!