Ugrás a fő tartalomra

2021 - Ezeket pörgettem legtöbbször januárban

2021 nem lesz unalmas, amennyiben a januári megjelenések minőségét, mennyiségét tartják a hazai előadók. Az év első hónapjában sokan lepték meg közönségüket újdonsággal, továbbá különleges, váratlan együttműködések is születtek. Belőlük hoztam most egy csokrot az én kedvenceimmel.

DIAZ, FURA CSÉ, SZAKÁCS GERGŐ
Kétoldalú érem

A hármas a Magyar Olimpiai Bizottság, illetve a Magyarock megbízásából rukkolt elő a Kétoldalú érem címre keresztelt anyaggal, amelyben fiatalos hangvételben a sportolói élet kihívásainak és sikereinek két oldaláról mesélnek.

Zene: DiazBeats, Szakács Gergő
Szöveg: Fura Csé, Diaz, Szakács Gergő

COMPACT DISCO, HŐSÖK
Minden rendben

A hónap egyik legmeglepőbb kollabját a Compact Disco és a Hősök szállították. A Minden rendben egy igazán vérpezsdítő nóta lett, ami azonnali dallamtapadást okozott számomra. Pozitivitásra, kitartásra biztató gondolataikkal nagy lendületet adtak nekem a fiúk január végére.

Zene: Csöndör László "Diaz", Walkó Csaba, Pál Gábor
Szöveg: Baranyai Dániel"Eckü", Osváth Gergely "Mentha", Pál Gábor "Mao", Walkó Csaba

NEW LEVEL EMPIRE, HORVÁTH BOLDI, WOLF KATI
Te csak így vagy jó

A New Level Empire életében nem ez az első közreműködés, ám ez az első olyan nóta, amelyben rögtön két vendég is bizonyít. A Te csak így vagy jó az elfogadásra, önértékelésre biztatja a hallgatót.

Zene: Krajczár Péter, Ujvári Zoltán Szilveszter, Nyújtó Sándor
Szöveg: Ujvári Zoltán Szilveszter, Horváth Boldizsár

BYEALEX ÉS A SLEPP, HALOTT PÉNZ
Boldog leszek

A tavalyi esztendő sok zenészt viselt meg lelkileg, amit többen közülük nem is titkolnak. Pontosan ilyen ByeAlex is, aki szorongásáról, önelemzéséről mesél a Boldog leszek-ben. A dalban a Halott Pénz formáció is hozzátette a magáét.

Zene: ByeAlex, Somogyvári Dániel, Schnellbach David
Szöveg: ByeAlex, Marsalkó Dávid

THA SHUDRAS
Nem voltál te ilyen

A trip hop, dub, minimal techó, nu metal, és dzsesszes elemekkel is dolgozó produkció januárban megjelent száma azt a helyzetet vázolja fel, amikor egy általunk kedvelt, szeretett személy az életébe újonnan érkező karakter miatt (aki akár lehet a párja, a barátja, vagy a kollégája) szinte teljesen megváltozik, úgy is mondhatjuk, hogy kifordul önmagából. Ismerős, nem?

Ének: Trap kapitány AKA FMaN
Dal, felvétel & mix, master: Freddie Shuman
Szöveg: Molnár Tibor Attila

MIVIANA
Hurrikán Cover

Miviana ezt az évet Majka, Gáspár Laci, Lotfi Begi közöséből, a Hurrikán-ból készített cover anyagával indította be. Számomra ez a megközelítése ennek a dalnak sokkal jobban átjön, így jóval többet hallgattam az eredetinél. Szuper élmény minden pillanata ennek a feldolgozásnak.

szöveg: Majoros Péter, Morócz Tamás
zene: Miviana, Kiss Peti, Fésűs Ádám

szerző: nikiahatos