Ugrás a fő tartalomra

Találj rá! - Demko Matyi ajánlásai #6

Egy kis dicséret, pozitív visszajelzés, pici szeretet mindig jól esik az embernek. Egy ilyen furcsára sikeredett, sokszor impulzus nélküli esztendő végén pedig pláne sokat jelenthet. Éppen ezért indítottam útjára a Találj rá! című cikksorozatot, amelyben hazai előadók hívják fel a figyelmet olyan pályatársak munkásságára, tehetségére, akik szerintük a jelenleginél nagyobb érdeklődést, tábort érdemelnek. Amíg a tegnapelőtti cikkben tesója, Gergő, ebben a hatodik részben Demkó Matyi osztja meg veled ajánlásait.

"Kevés magyar zenét hallgatok. Nem azért, mert nem szeretem a magyar zenéket, csak egyszerűen ez a tény. Olyanokat szeretnék most ajánlani, amik, akik nekem is rajta vannak a Spotify playlistemen és napi szinten hallgatom őket." - kezdte Matyi a BSIDE-nak. 


"ByeAlex ott van a köztudatban, de a rádióban játszott dalain kívül nem igazán ismeri mindenki a zeneiségét. Én amiatt is szeretem a Rehab lemezt, mert Alex jó barátom és amiről ez az album szól, annak a korszakának én is részese voltam. Ez egy trú korong!" - árulta el kezdésnek.


"Nagyon megkedveltem Patocska Olivér és Barabás Dávid viszonylag új formációját, alkotó kettősét. Ketten szerintem tökéletes párost alkotnak és az Oliver from Earth alatt nagyon igényes dalok születnek zeneileg és tartalmilag szintúgy! Nekem az 'Utolsó dal' mostanában a kedvencem, amit minden nap hússzor lejátszok."



"Ha pofátlan, ha nem, az egyik saját zenekarom az ajánlásom még, avagy a JETLAG, ezen belül is leginkább Molnár Tomi munkája. Mindig azt mondom, hogy Tamás nem közülünk való, ő valahonnan máshonnan jött. Azt gondolom, hogy sokkal nagyobb figyelmet kellene kapnia a munkásságának, tessék hát hallgatni az 'Emlékbe' című legutóbbi albumunkat és a 'Temegén' kislemezt! Peace! Love! Unity!" - tette hozzá.



szerző: nikiahatos