Ugrás a fő tartalomra

Másnapos ébredés a Góbéval

A megújult Góbé október végén mutatta be első, már a friss felállásban született dalát az Én is voltam-ot, most pedig klip is érkezett a számhoz, amely egy házibulit és az azt követő másnapos ébredezést mutatja be.

A Góbé 13 éve alatt bebizonyította, hogy a népzene és korunk zenéi tökéletesen megférnek egymás mellett, létrehozva a rájuk jellemző csavaros, népi popzenét. A zenekar idén két tagcserén is átesett, ám az új tagokkal egyből jöttek az új dalok is, melyekből a sort az Én is voltam nyitja. A népi Don Juan-ról szóló számot a csapat októberben mutatta be, ám ahogy az elmaradt koncertekkel, úgy a forgatással sem volt eleinte szerencséjük: „Már kétszer is le kellett mondanunk a forgatást az elmúlt két hónapban betegség miatt, úgyhogy nagyon vártuk, hogy végre összejöjjön. Emiatt persze jó hangulat kerekedett már a kezdetektől, ami szerintem a végterméken is látszik. Zseniális volt a stábbal dolgozni. A dalhoz kötött kezdetleges víziónkat pikk-pakk átérezték, és tovább gondolták” – meséli Czupi Áron, a zenekar dobosa.

A videót a Karnevál Film készítette, a rendező, Tímár Matyi pedig így beszélt a közös munkáról: „Mivel a zene az egyik kedvenc filmes témám és a folk pedig szívügyem is, nem volt kérdéses, hogy az új Góbé számra igent mondunk-e. A projekt egy koncert videóként indult, de a mostani helyzet miatt „rákényszerültünk” egy fikciós klipre, ahol a cél a szám mondanivalójának kifejezése volt egy házibuli home videójának filmesebb kivitelezésben. A srácok jól hozták az életérzést és kifejezetten jó hangulatban telt a karantén forgatás.”

A Góbé jelenleg is új számokon dolgozik és amint lehetőségük lesz rá, ők készen állnak arra, hogy élőben is megmutassák azokat a nagyvilágnak.


Forrás: Nagy Kátya