Ugrás a fő tartalomra

CéAnne: "Nem volt kérdés, hogy ezt a dalt fogjuk elővenni" - Itt a cover!

CéAnne
karakteres hangját a PASO, a LadányBene 27, valamint a Hősök (Live) számaiból, koncertjeiről ismerheted.
Az ukulele nagykövete emellett szólóban is bizonyít, most például a gitárosként, szerzőként, producerként is alkotó Hiegl Gergővel (AK26 Live, Szőcs Renáta, Roy és Ádám Trió,  S-cort) készített egy cover anyagot. A duó ezúttal Jorja Smith By any means számát gondolta újra, amelyhez hangulatos videót is forgattak Budapest szívében. A felvételeket Agárdi Péter készítette, a vágás pedig CéAnne keze munkáját dicséri. Ehhez a dalhoz így érdemes volt hozzányúlni. 

"Jorja Smith pályafutását néhány éve követem, az egyik legkülönlegesebb hangú kortárs énekesnőnek tartom, és általában a megjelenés napja körül meg is szoktam hallgatni az új dalait. A By any means nyáron jött ki a Black Lives Matter kapcsán, és a legerősebb dal, amit a témában hallottam, de Jorja dalai közül is az egyik legjobb szerintem. Gondolkodtam egyébként, hogy mennyire érvényes az én számból egy olyan mondat, hogy "white men can’t jump but at least they can run", de szerintem egy cover esetében bármi lehet az." - árulta el a BSIDE-nak CéAnne, akit arról is faggattam, hogy miért pont Hiegl Gergőt választotta partneréül.

"Gergőt pár éve ismerem, követjük egymás munkásságát egy ideje. Aztán a Meinl, az Ortega anyacége, akiknek hivatalos ukulele előadója vagyok, meghívta a partnereit, mint például a hangszerboltokat, az előadókat a 2020-as újdonságainak januári bemutatójára Németországba. Ekkor újra találkoztunk és kiderült, hogy megvan köztünk az összhang. Németország után néha összejártunk zenélni, ötletelni, néhány telefonos próbafelvételt készítettünk is. Aztán amikor kijött ez a dal, tudtam, hogy meg akarom csinálni az én olvasatomban, és azt is, hogy Gergővel szeretném. Úgyhogy, amikor néhány hete rám írt, hogy csináljunk már valamit, akkor nem volt kérdés, hogy ezt a dalt fogjuk elővenni." - tette hozzá a zseniális hangú énekesnő.


szerző: nikiahatos