Ugrás a fő tartalomra

Brains az élet megbecsüléséről

A Brains új videójában olyan embereket és szervezeteket mutat be, akik mindenkinél jobban megérdemlik a nyilvánosságot, de önerőből nem tudnák reklámozni értékteremtő vagy éppen karitatív tevékenységüket. A klipben szereplő hétköznapi hősök története tanulságos, építő és hiteles. 

A Nem hinnéd el videójában különböző élethelyzetekbe tekinthetünk bele; közös bennük, hogy olyan embereket mutat be, akik másokon segítenek vagy egyéb módon teremtenek értéket munkájukkal. Nem mindig irigylésre méltó az, amiben éppen benne vannak főhőseink, de ezen ők képesek felülemelkedni, és értékelik azt, amijük van. Megbecsülik az életüket. 

„A klippel azt akarjuk bemutatni, hogy bármilyen nehéznek élsz meg egy-egy helyzetet vagy napot, attól még megtalálhatod a boldogságod: lehet az a család, a másoknak segítés, a hobbid vagy a munkád által nyújtott flow-élmény. Ami az egyiknek teher az a másiknak lehet egy vágyott cél. A sikernek nem csak a konvencionális formái léteznek, ha a helyeden vagy, ha szeretsz másokat és mások is szeretnek, az többet ér, mint a karrier vagy bármilyen menőnek vélt dolog.” – fejti ki Columbo, a zenekar frontembere. 

A zenekar és a PURE Produkciós Iroda együttműködésében elkészült videó egyben egy rendhagyó gerillareklám is, melynek célja, hogy az arra nagyon is méltó emberek, szervezetek tevékenységét és értékrendjét közvetítse. 

A klipben szereplő szervezetek és személyek:
Bernáth Gábor - cipészmester, aki nagy gonddal javítja a sérült cipőket a modern fogyasztói társadalom ’használd és dobd el’ mentalitásával szemben. 
Budapest Bike Maffia - bringások, akik hajléktalanoknak osztanak ételt. Rendszeres ételadományainkon túl akcióink a figyelemfelkeltést és a szemléletváltást szolgálják, ennek megfelelően rendkívül széleskörű a tevékenységük. 
Ghetto Balboa, Misi bá – Bokszedző, aki hátrányos helyzetű fiataloknak tart edzéseket, nem hagyja elkallódni a gyermekeket, akikkel senki sem foglalkozik. 
Kiss Szabolcs - Szent János Kórház aneszteziológus szakasszisztense, aki tetovált, szakállas rockerként ápoló egy gyermekkórházban, és többek között a karján lévő mese tetoválásokkal nyugtatja meg a gyermekeket. 
Péntek Zoltán – a Fill Good pékség tulajdonosa-pék, aki bár minden nap korán kel és keményen dolgozik, de szenvedélye a munkája, amibe szívét-lelkét beleteszi.
Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége - Vakvezetőkutya-kiképző központjukban nap, mint nap kemény munkát végeznek. 
Tripsánszki Dávid András - Tripo – grafikus-festőművész, aki hátrányos helyzetű gyerekek közé jár workshopokat tartani.  
Törekvés SE - Tóth Cirill - kerekesszékes válogatott, barátaival kosárlabda versenyző országos és nemzetközi szinten.


Forrás: Nap média