Ugrás a fő tartalomra

A szív fontosabb a seggnél. Itt a Twentees újdonsága

Megjelent a Twentees új kislemeze, a Kicsi lány. Az EP a tavasszal bemutatott Linda üzenetét építi tovább, központjában az elfogadás áll, azaz, hogy szeressük önmagunkat és engedjük el a folyamatos megfelelési kényszert, a görcsös megoldani akarást.

A klisémentes gitárpopban utazó Twentees-re mindig is jellemző volt, hogy korosztályuk, a körülöttük zajló világ dilemmáit öntik dalokba, önmaguk keresése és a felnőtté válás problémáin túl pedig a klímaváltozás gondjairól is beszéltek - tavaly megjelent harmadik nagylemezükhöz, a Balkonhoz például Földvédő verzió is készült. A tavasszal bemutatott Linda pedig a mostani Kicsi lány témáit vezette fel, egy kívülálló lány szemszögéből buzdít önmagunk szeretetére.

„Az E/2-ben gondolkodás határozza meg leginkább a dalokat. A Kicsi lány az önbizalomhiányos lányoknak üzeni, hogy engedjék el a külsejükkel kapcsolatos aggályokat, a Még nem késtél el bemutat a sikerorientált, folytonos növekedést és eredményeket elváró világnak, a Ne félj pedig keserédes szájízzel vallja be, hogy annyit tud baráti jótanácsként mondani egy problémára, hogy "ne félj, jó lesz". Ezekből a feszültségekből oldoz fel a Ledobok mindent, ami az elvonulás-magunkba fordulás témájával visszatérő elem a Twentees munkásságában. A Linda pedig nem érdemelte volna meg, hogy single-ként árválkodjon az éterben, és egy nagy katarzissal zárul, ezért tökéletes helye volt utolsó dalként az EP-n” - meséli a dalokról Balázs Konrád, a zenekar frontembere.