Ugrás a fő tartalomra

Edzett fülekkel és gondolatokkal a belső korlátok ellen! Curta INTERJÚ a Gettó kapcsán

Az augusztusban megjelent MindigMindig után új klippel rukkolt elő CurtaSativuS. Az előadó ezúttal is közreműködéssel jelentkezett, mégpedig Nick Name oldalán. Erről a jó ízléssel összerakott anyagról beszélgettünk hát most:

nikiahatos: Azt már tudom rólad, hogy bátorságért nem kell a szomszédba menned, a Gettó-ban is akad egy-két pikáns gondolat tőled. Ha már a "szarok babérokat szüretelnek le", velük ne is foglalkozzunk! Ha rajtad múlna, milyen hazai előadóktól játszanának (több) zenét a rádiók? Kiknek a munkásságát tartod színvonalasnak?
Curta: Elég sok jó cuccnál méltatlannak érzem a nézettséget. Például Mentháéktól a Fázom itt bent ilyen, valamint Gege egész munkásságára mondhatjuk, hogy underrated. Beton Hofi nagyon jó dalokat csinál, ő sem jut el elég emberhez. Most pár magyar példát mondtam, de sok jó anyag van, még a műfajon kívül is... Egyébként én főleg európai hip-hop-ot hallgatok, szóval ha a rádióban UK drill, francia, vagy német rap szólna, az király lenne, mert akkor nem kellene vezetés közben a spotify-t nyomkodni.

nikiahatos: Ebben a nótában is akad közreműködő, miért pont rá esett a választásod?
Curta: Nick Name azért volt kézenfekvő, mert a refrén szövege az övé, pontosabban egy 2015-ös cyphere ihlette. Nem sűrűn van olyan, hogy két sor rögtön elsőre ennyire berögzül nálam, de ez pont ilyen volt és szerettem volna ezt a gondolatot tovább fűzni. A gettó nagy klisé a hip-hop világában, de ha valaki meghallgatja a dalt, akkor lejön számára, hogy mi egy belső korlátra gondolunk, amire a gettó egy jó hasonlat. Csabival régóta terveztünk már közös zenét és végre sikerült megvalósítanunk ebben a formában.

nikiahatos: A videó végén kapunk egy kis csattanót, amin személy szerint jót kacagtam. Hogyhogy meghagytátok a klip végére a felvételeket? Mesélj egy picit a forgatásról!
Curta: A néni nagyon jó fej volt és megállapította a nap tanulságát, vagyis hogy a porladó galambszar, majdnem annyira veszélyes a tüdőre, mint a koronavírus. Mi viccesnek találtuk ezt a monológot és mivel a kamera pörgött tovább, így nem lehetett kihagyni a klipből. A forgatás pedig kicsit random volt, de jó hangulatban telt, mint mindig. Esztergomban és Párkányban forgattunk, mert Roli az Almost Already-ből esztergomi, a másik haverom, Francis pedig párkányi, így néha könnyebb, hogy én megyek hozzájuk és nem ők utaznak hozzám egy közös forgatás esetén. Főleg, ha Budapestről is becsatlakozik valaki, mint most is.

nikiahatos: Ha jól tudom, szólólemezen dolgozol. Mikorra várhatjuk a megjelenést? Terveid a közeljövőre nézve?
Curta: Igen, a szólólemezemen dolgozok, ami most már eléggé körvonalazódott bennem. Megvan, hogy hány track lesz, nagy része fel is van véve és a borító is majdnem kész. Még azért van min dolgozni, de idén ki szeretném adni, valamint pár videoklip is fog érkezni. Plusz ebben az évben a Sativusszal is kifog jönni még egy videoklip mindenképpen. Szóval vannak tervek, remélem, hogy idő is lesz mindent megvalósítani.
Szöveg, rap: Curta, Nick Name
Prod: Curta
Mix, master: CAP

Operatőr: Schilling Roland
Cut, Edit: Curta