Ugrás a fő tartalomra

PREMIER: Rombolj, aztán építs! Itt a Fák alatt Zenekar új klipje

A Fák Alatt Zenekar eddigi legnépszerűbb nótái közé olyanok tartoznak, mint a Valami élet, valamint a Dunyhaforradalom. A formáció most hosszú idő után új számmal jelentkezik, Rombolj címmel. Az anyag üzenete nem más, minthogy sokszor azelőtt, hogy építeni tudnánk, először rombolnunk kell. A csapat szerencsére abszolút pozitív szellemiségben dolgozik, így a szerzemény címe ellenére, valójában az építésre helyezik a hangsúlyt.

A klip alapötlete egy barcelonai szokásra épül, egészen pontosan arra, amikor Szentivánéjkor azokat a tárgyakat, amelyekhez rossz emlékek kötődnek, az emberek hatalmas örömtüzek során elégetik. A videóban egy párkapcsolat traumáihoz kötődő emlékeket égeti el szimbolikusan a főszereplő pár, ezután pedig megtisztulva, harag nélkül tudják folytatni az életüket.

“A Rombolj valamikor még a télen került rögzítésre, méghozzá a Cloud9+ basszusgitárosának, Biksi Gábornak a produceri közreműködésével. Ugye a mi évünket is átrendezte a vírus, emiatt tolódott sokat a szám megjelenése, véglegesítése is. Aztán rájöttünk, hogy a Dunyhaforradalomhoz hasonlóan ez a szám is kapott így egy új másodlagos jelentést. “ - árulta el Pál Gergely, a zenekar frontembere. "Az új dalunkkal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy bár a pandémia sok mindent lerombolt, alapjaiban átrendezte az életünket, ezt felfoghatjuk lehetőségként is. Ez lehet az a rombolás, ami esélyt adhat valami szebbnek, jobbnak a felépítésére." - tette még hozzá.

Producer: Biksi Gábor
Felvétel: Velcsev D. Kosta
Mix/Master: Vári Gábor, Velcsev D. Kosta
Vocal Supervisor: Iski Roland
Ének, gitár: Pál Gergely
Hegedű, billentyű: Kovács Kristóf
Basszusgitár: Nyéki Ábel
Dobok: Vörös László
Forgatókönyvíró, rendező, vágó: Nyéki Attila
Operatőr, utómunka: Várnai Péter
Segédoperatőr, világosító: Gyurina Milán, Tuli Gergely
Forrás: Fruzsina Lederer
Szerkesztő: nikiahatos