Ugrás a fő tartalomra

Működött a kémia a Szivák x Wagner esten

Tegnap este az A38 hajó tetőteraszán jártam, mégpedig egy már előre is izgalmasnak tűnő páros akusztik buliján. Merthogy akusztikus est ellenére igenis beszélhetünk buliról! A bemelegítésért a Polytrip zenekarból már ismert Lugosi Dániel felelt egy szál gitáron. Témái hol szórakoztató, hol keserű hangvételűek voltak, előadásmódja pedig egészen közeli, személyes, megragadó.

Őt követte a színpadon az este két főhőse, Szivák Zsolt (Cloud9+) és Wagner Emil (Talk2night). Műsorukat tekintve nem igazán lehet őket bekategorizálni, egészen széles, színes skálán mozognak. Érezni lehet rajtuk, hogy nincsen semmi sem túlgondolva, ösztönösen öröm zenélnek ebben a közös szerelem projektben. Kettejük kapcsolata egymással valóban bizalmas, meghitt, a kezdést követően pillanatokon belül kitapintható, hogy nem egy rafinált menedzsment eresztette össze őket, hanem őszintén nyitottak egymás felé, és tisztelik a másik művészetét, tehetségét. Szimpatikus volt számomra, hogy egyikük sem a saját főzenekarát tolta kíméletlenül a közönség arcába, hanem teljesen új élményt nyújtottak az egybegyűltek számára. A közönség soraiban nem mellesleg fele-fele arányban képviseltetik magukat a hölgyek és a srácok és mindkét előadó rendkívül közvetlenül bánik velük.

Mindenkinek javaslom a Szivák x Wagner esteket, aki szereti az örömzenélés hangulatát, és szereti a már jól ismert slágereket is izgalmas köntösben, kreatív hangszerelésben hallani. Szivák Zsolti hangjában nem csak a dance, elektronikus vonal mozog hitelesen, sokkal színesebb, sokrétűbb tehetség annál. Emilen pedig érzékelhető, hogy megannyi hangszeren megállja helyét (hegedű, basszusgitár, gitár, ukulele, dob, zongora) és minden porcikája maga a zene. Uraim, gratulálok!




fotó, szerző: nikiahatos