Ugrás a fő tartalomra

YOULI új dalában mondja el, hogy hogyan érdemes élni, szeretni

Szeretni kell. Ezzel a címmel jelent meg YOULI újdonsága. Ha csak a címet néztem volna, valami elcsépelt nyálas nótára kellett volna számítanom, de mivel szerencsére a dalt YOULI adja elő, sőt szerzőként is ő jegyzi, így banalitásról szó sincs. YOULI az őszinteségről, a tisztaságról, és a nyitottságról mesél, vagyis arról, hogy miként érdemes élni. És pont így, ilyen hozzáállással ajánlatos ezt a zenei munkát is meghallgatnod, befogadnod. A szerzeményhez nem mellesleg az eddigi legfantasztikusabb animációs klip készült el, amit eddig láttam.
Hangszerelés: Somogyvári Dani
Animációs klip: Varga Tímea

UPDATE - 2020.07.08.-
“Mikor megírtam a dalt még nem sejtettem, hogy a megjelenéskor ilyen aktuális lesz a szöveg mondanivalója, bár örök érvényű gondolatokat igyekeztem megfogalmazni, még ha nem is volt ez teljesen tudatos a részemről. Franciaországban voltam egy turnén és kicsit magányosnak éreztem magam, szerencsére nálam volt a laptopom és a roll up zongorám, ami mobil és könnyen vihetem bárhová, ezért mindig, mindenhol segít a dalszerzésben. Összeraktam a mini stúdiót és elkezdtem megírni a dalt. A szöveg csak úgy jött belőlem, spontán leírtam az érzéseimet és a gondolataimat." - kezdte YOULI.

"Sokan nem ismernek, mégis véleményt alkotnak rólam vagy kitalálják, milyen vagyok. Persze ha valaki olyan pályát választ, aminek része a nyilvánosság, akkor ne csodálkozzon ezen, mégis néha egészen meglepődöm azon, hogy emberek mennyire félre tudnak gondolni és hogy a velem kapcsolatos előítéleteik miatt akadályokba, ellenállásokba ütközöm. Erről is szól a dal, de arról is, hogy tényleg szeretni kell, mert nincs más univerzális gyógymód az olyan problémákra, mint például a rasszizmus. Az, hogy valakinek meg kell halnia, csak mert más színű a bőre teljesen nonszensz és azt gondolom, aki képes a bőrszíne miatt haragudni egy másik emberre, annak a szívéből teljes mértékben hiányzik a szeretet, nem szereti saját magát sem. Még ha ez szentimentálisnak is hangzik, akkor is úgy érzem, valahol itt van az igazság. A szeretet arra is vonatkozik, hogy magunkat is szeretni kell, meg kell tanulni, még ha ez nehéz is néha. Én például nagyon kritikus vagyok magammal és sokszor túlzottan kemény, ezért én is tanulom szeretni önmagam, és a hibáim, hiányosságaim miatti önostorozás helyett arra fókuszálni, amiben jó vagyok." - tette még hozzá az énekesnő.
szerző: nikiahatos
nyilatkozat: Katalin Benedek