Ugrás a fő tartalomra

"A cél az volt, hogy azokat a történeteket is elmesélhessem a dalokban, amikhez túl zárkózott vagyok szóban" - Dallos Bogi miniinterjú

3 esztendőt követően Dallos Bogi nemrégiben új kislemezzel jelentkezett, amely a Közelebb címet kapta. A korongról Bogi szerzőtársával, Wagner Emillel már beszélgettem, most pedig eljött az idő, hogy a főhőst magát is kikérdezzem.

nikiahatos: Úgy érzem, hogy most, ezzel az albummal találtad meg a zenei világod, a mondanivalód. Sokkal tudatosabbnak tűnik számomra mind a dalok, mind a korong felépítése. Megtaláltad az utad, helyed, eljött a te időd? 
Dallos Bogi: Igen, úgy érzem, hogy a dalok szövegvilága merészebb, mélyebb, a hangzásvilága pedig egységesebb. Sokkal inkább koncepcióban gondolkodtam, mint az előző nagylemezemnél. A cél az volt, hogy azokat a történeteket is elmesélhessem a dalokban, amikhez túl zárkózott vagyok szóban.

nikiahatos: Többek között az EP harmadik száma, a Már értem miatt mondtam azt neked, hogy megtaláltad a világod. Ez a többrétű dal ugyanis szólhat egy kapcsolat végéről, de akár a halálról is. Mi ihlette?
Bogi: A Már értem-ről én is azt gondolom, hogy egy meghatározó dal. Nagymamám elvesztése ihlette. Szerettem volna egy szép, letisztult, intim dalba foglalni kettőnk kapcsolatát, viszont mindig fontosnak tartom, hogy ne erőltessem rá a hallgatókra a saját értelmezésemet. Ezért lehet, hogy valakinek egy szakítás, elengedés feldolgozását jelenti ez a dal.
nikiahatos: A korongon foglalkozol az önbizalom témájával is. Nálad hogy alakult ki az, hogy magabiztos legyél?
Bogi: Úgy érzem, hogy az EP-n dalonként változik a magabiztosság és sebezhetőség állapota. Természetesen, mint mindenkinek, nekem is vannak bizonytalanabb pillanataim, de azt hiszem, hogy jó úton vagyok az önelfogadás felé. A kulcsa az, hogy olyan emberekkel veszem körül magam, akik hisznek bennem, támogatnak, pozitív energiákat kapok tőlük, és közben tükröt is tartanak.

nikiahatos: Ha jól tudom, akkor te szoktál kommenteket olvasgatni a közösségi felületeiden. Hogyan tudsz vigyázni magadra, az önbizalmadra?
Bogi: Fontos szerintem, hogy tisztában legyünk a közönség visszajelzésével, ezért el szoktam olvasni a kommenteket. A nagyon trágár, rosszindulatú szavak, valahogy leperegnek rólam, helyén tudom már kezelni.
nikiahatos: A Félnék hogyha számomra arról szól, hogy mennyire nem szeretünk elveszteni valamit, valakit. Kérlek, áruld el nekem, hogy te mit, miket, kit, kiket nem szeretnél elveszíteni?
Bogi: A szerelmemet, családomat, barátaimat, hallgatóimat, közönségemet, a hitemet önmagamban és másokban, a pozitivitásomat, motivációmat...

nikiahatos: Ne feledkezzünk meg a szerzőtársaidról sem, avagy Wagner Emilről és Somogyvári Daniról! Miért pont velük szeretsz alkotni?
Bogi: Wagner Emil évek óta nagyon jó barátom, viszont az elmúlt évben a szerzőtársam is lett. Imádom a közös alkotást, a váratlan ötleteket. Az egész zenei anyagot együtt írtuk a nappalimban. Somogyvári Dani pedig profizmusával és kreatív ötleteivel hangszerelte és masterelte a lemezt. Csodás, hogy ilyen zenei zsenikkel dolgozhattam együtt.