Ugrás a fő tartalomra

Egy magyar és egy angol újragondolással rukkolt elő Miviana. Miniinterjú

Nincs egy hónapja, hogy legutóbb írtunk róla, azóta 2 új cover anyaggal is előrukkolt Miviana. A fiatal lány az utóbbi két hétben egy magyar és egy angol újragondolással is megörvendeztette közönségét, ezekről beszélgettünk most egy picit.

nikiahatos: Arra lennék kíváncsi, hogy milyen a személyes viszonyod a Coolio, Manuel újragondolt dalokkal? Láttam, hogy többen kérték tőled ezeket, de te mit gondolsz róluk?
Miviana: A Gangsta' Paradise-t már régi vágyam volt elkészíteni és nagyon örültem neki, hogy sokan kérték is tőlem. Picit tartottam attól, hogy a sok magyar nyelvű dal után milyen lesz a fogadtatása, de eddig igencsak pozitívak a visszajelzések. Azt különösen szeretem, hogy a Survivort ilyen módon sikerült belefűzni. Szerintem érdemes figyelni a szöveget, mert így, a kettő együtt, nagyon érdekes mondandóval bír. A Manuel szám már egy másik kérdés. Nagyon sokan kérték, és nem volt egyszerű hozzányúlni, mert szerintem egy igen jól összerakott szám. Ahogy elkezdtem énekelni és a magaméra formálni, úgy kezdett teljesen új értelmet nyerni számomra a szöveg és ezzel párhuzamosan kialakult egy más szintű kötődés bennem a dal felé.
nikiahatos: Kik azok, akik segítenek téged, a munkádat ebben a coveres irányban, útban?
Miviana: Nagyon sokat segítenek és inspirálnak a barátaim és a testvéreim. Az egész ötletet és bátorságot, hogy belevágjak Belényi Misinek (Audiopoeta) köszönhetem, aki a legtöbb videó felvételében és koncepciójában is velem volt és támogatott. Minden dalt élőben veszünk fel, így a hangosításban és a felvételekben Osztro (Osztrovszky Zsolt), vagy Zsiga (Somogyi Zsigmond) barátaim segítenek. Mikor ki ér rá. A legtöbb dal gitárkísérettel szólal meg, ahol is az átdolgozásokban Kiss Péter (The Pontiac) a cinkostársam. Imádom és nagyon hálás vagyok neki, hogy vevő minden elvetemült ötletemre. Ugyanez igaz Fésűs Ádámra (Kállay Saunders Band), akivel az Olyan Ő feldolgozást készítettük. Az újabb videóknál Hitka Balázs (Hány Pasi Kell..) segített a felvételekkel és az utómunkával. Bulóczky Lidi és Kur Viki barátnőimnek pedig külön nagyon hálás vagyok, hogy lelkiekben és fizikailag támogatnak és velem vannak a felvételek során. Ők figyelnek arra, amire nekem már nincs kapacitásom. Alapvetően ezt mind együtt kezdtük és egy teljesen ismeretlen terep volt a számunkra, de arra törekszünk, hogy minden egyes dallal fejlődjünk és tanuljunk az előzőekből.