Ugrás a fő tartalomra

Így szabadul fel Czibi Norbi! Itt a Kimondatlan klip + Interjú

Friss energiával, lendülettel fut neki újra zenei útjának Czibi Norbi. A Menj tovább és a Szabadesés szerzemények után némi szünet következett az előadó karrierjében, aminek okát nyíltan, nagy bátorsággal vállalja. Amikor először hallottam őt énekelni, napokig nem bírtam kiverni a fejemből ezt a valóban fantasztikus, finom hangot. Nagy öröm számomra, hogy új munkával rukkolt elő, így most jöjjön egy miniinterjú vele a Kimondatlan kapcsán.

nikiahatos: Némi szünet után bújtál elő ezzel a dallal. Hogy jött a Newikkel való közös munka ötlete?
Czibi Norbi: 2017. december 31-én lejárt a szerződésem a korábbi menedzsmenttel és a tv2-vel is. Egy ideje már keresgéltem azokat az embereket, akikkel a jövőben tovább tudnék dolgozni. Így esett a választásom Máté Gyárfásra, akit januárban kerestem meg azzal, hogy tudna-e segíteni nekem abban, hogy a közel 2 éves kihagyás után újraindítsuk az addig még épphogy elindult zenei karrieremet. Ő igent mondott, elkezdtünk együtt dolgozni. Február környékén mutatott nekem egy dalt, kíváncsi volt, hogy mit gondolok róla. Tetszett, de még nem éreztem elég jónak a Kimondatlan című számom egy korai verzióját. Az a forma inkább egy lassú nóta volt, mintsem rádióbarát. Ekkor Gyárfás előrukkolt az ötlettel, hogy az újrahangszereléshez kérjük fel Newiket, aki igazán maivá tette a számot. Véletlenek nincsenek, ugyanis kiderült, hogy Newik feleségével korábban egy lépcsőházban laktunk még Püspökladányban. Kicsi a világ.

nikiahatos: A történetről már meséltél, de mit jelent számodra a Kimondatlan?
Norbi: A Kimondatlan számomra az újrakezdést jelenti. Mind a karrieremet, mind a dal mondandóját tekintve. Arról szól, hogy ha elfárad egy kapcsolat, és hagyjuk is, hogy ez fáradtan maradjon, mert már nincs mit mondanunk a másiknak, akkor tudnunk és mernünk kell kimondani, hogy itt a vége. De ez a szám nem annyira a mondandója miatt, hiszen 1001 szakítós dalt hallottunk már, sokkal inkább a nagyon mai hangszerelés miatt kiemelkedő számomra. Igaz, nem elhanyagolható az a tény sem, hogy a dalszöveget Gunics Rafael írta, aki még csak 15 éves.

nikiahatos: Most, hogy itt a szabadság és az új lendület… Mik a publikus terveid a közeljövőre nézve?
Norbi: A 2018-as évet egy új, nagy lélegzetvételnek is lehet tekinteni. A Kimondatlan című dalom még csak most indult útjára a rádiókban és zenecsatornákon is, és mi, akik készítettük, különös figyelemmel kísérjük az útját. Sokat várok tőle. Angol verzió is készült belőle, ami hamarosan szintén felkerül a Youtube-ra és a nagyobb zenei áruházakba is. Az eddigi legsikeresebb dalom a Menj tovább volt, amit az akkori Class FM igen magas rotációban játszott. Megjelenése után a MAHASZ toplistán a 8. legjátszottabb dal volt 2015 második felében. A videoklipjét azonban sajnos nem játszották a zenecsatornák. A Kimondatlan ilyen szempontból már sikeresebb a Menj tovább-nál, remélem, a rádiós játszások is túlszárnyalják majd. A következő zenén is elkezdtünk már dolgozni, ami egy igazán különleges szerzemény lesz, ebben biztos vagyok. Erről egyelőre még nem szeretnék beszélni, mert úgy érzem az a dal is egy nagy állomás lesz a zenei életemben. Megérdemel majd egy másik beszélgetést.
nikiahatos: Legyen így!