Ugrás a fő tartalomra

Magashegyi Underground és Elefánt koncert a Budapest Parkban!

Július 18-án egy igazán ütős páros, a Magashegyi Underground és az Elefánt veszi be a Budapest Park színpadát.

A Magashegyi Undergroundot 2004-ben alapította Fodor Máriusz és Kardos-Horváth János Tatabányán, azonban a Kaukázus sikerei miatt a projekt háttérbe szorult egészen 2006-ig, amikor is a Megasztárból ismert Bocskor Bíborkával kiegészülve rögzítették a Szeplős váll című dalukat, melyet egy 4 számot tartalmazó maxi kislemezben is kiadtak. Bár a zenekar nagy sikereket ért el a dalnak köszönhetően, hisz 2008-ban még Fonogram-díjra is jelölték őket, ismételten szünetre vonultak. 2009-ben újult erővel összeálltak, ezúttal már Kardos-Horváth János nélkül.
2010 végén megjelent az első albumuk, az Ezer erdő, melyhez az egyik legnépszerűbb Magashegyi sláger, a Metróhuzat is köthető. A lemez 2011-ben bekerült a legjobb alternatív albumok közé a Fonogram-díjátadón. Ugyanebben az évben két EP-t is publikáltak, az Ezer várost, valamint a Ragyogást. A következő korong, a Tegnapután, melyet a Tom-Tom Records gondozásában készítettek el, egészen 2013-ig váratott magára, és olyan zenészek közreműködésével valósult meg, mint Beck Zoli, a 30Y frontembere, vagy az Akkezdet Phiaiból ismert Závada Péter. 2015-ben jelent meg a Szemszavak névre keresztelt EP-jük, melyet 2016-ban követett a harmadik nagylemezük, a Talált tenger. A csapat azóta is az egyik legkedveltebb magyar alternatív rockzenekar, akik rendszeres vendégei a legnagyobb magyarországi fesztiváloknak, de a határon túlon is nagy népszerűségnek örvendenek. Legutóbbi daluk, az Egytől hétig, a napokban debütált a Petőfi Rádióban.

Az Elefántot a Szendrői Csaba és Tóth András alkotta szerzőpáros alapította 2011-ben, jelenlegi formájukban 2012 óta léteznek. Első kislemezük 2012 tavaszán, Kék szoba címmel látott napvilágot, melyet 2013-ban a Vérkeringő című LP követett. Ebben az időszakban már olyan nagy nevekkel turnéztak együtt, mint a Kiscsillag, vagy a Quimby. 2014-ben bekerültek a Nagy-Szín-Pad versenyébe, valamint egy dal erejéig a Balaton Method című filmben is közreműködtek. 2015-ben megjelent a második albumuk, a Gomoly. Ugyanebben az évben az Alszik című dalukkal Fonogram-díjra is jelölték a csapatot. A harmadik korongjukat, a tavaly márciusban debütált Mindent hatalmas érdeklődéssel fogadták a rajongók, így az A38-on dupla teltházas lemezbemutató koncerttel ünnepelték meg a megjelenést.

2018. július 18. 18:00
Budapest Park
1095, Budapest, Soroksári út 60.



Jegyárak:
▲ 07.10-ig: 2499 Ft
▲ 07.11-től: 2999 Ft