Ugrás a fő tartalomra

Brutális volt a SENKISE bemutatkozó bulija

Tegnap este az Akvárium Klubban sor került ByeAlex (Márta Alex) és Tembo (Schmidt Gergő) duójának, a SENKISEnek debütáló bulijára. A mindössze két éves formációra rengetegen voltak kíváncsiak, ezt bizonyítja, hogy az eredetileg kisteremben tervezett koncert átkerült a nagyhallba, valamint sokan még az utolsó pillanatokban is próbáltak jegyhez jutni több-kevesebb sikerrel. 

Azt tudjuk, hogy ByeAlex tipikusan a megosztó személyiségek közé tartozik, az ember vagy nagyon imádja őt, vagy totálisan furának, érthetetlennek érzi ezt a figurát. Az innovatív produkció dalai sorra nagy port kavarnak, de az is tény, hogy hatalmas közönséget érintenek meg zenéjükkel. Számomra óriási piros pont, hogy egy hazánkban olyan háttérbe szoruló stílust, mint a trap műfaja magyar nyelven próbálnak meg népszerűsíteni Alexék. A témákat remekül választják meg, a lüktető hangzásvilág pedig pillanatok alatt magával ragadja az embert. A dalszövegben okos gondolatok is megbújnak, de csak olyan finoman, hogy az emberek ne kezdjenek el ezerrel agyalni, hiszen ebben a produkcióban maximálisan a lazulásé, az elengedésé a főszerep.


Tegnap este az Akváriumban felcsendült a Kár volt, az Erdő, az Egy nem elég, a Jáhá, a Benga,  a Sose, az U u u, valamint a Korskorskors is. A buli során egy okosan felépített repertoárral, valamint egyedi vizuállal találkoztunk. Bár a duó közreműködéseket is készített eddigi munkássága során, többek között Majkával és Hiroval, de vendégként egyedül a tündéri Marge érkezett a színpadra, így hallhattuk a  Popcorn, vodka, Sprite szerzeményt is. Ennek ellenére nem csak az énekesnő volt az egyedüli meglepetés, hiszen a buli vége felé közeledve az ART Bite srácai is megjelentek, akik március elején vers formában gondolták újra a formáció U U U slágerét. Sokan talán berágtak volna rájuk, hiszen fricskaként is felfoghatnánk a szóban forgó videót, a SENKISE ehelyett inkább meghívta őket a debütáló bulira. A közönséget többségében a húszas-harmincas éveit taposók alkották, és körülbelül ugyanannyi hölgy képviselte magát, mint férfi. A SENKISE nem csak terjedelme miatt lehet büszke táborára, hanem mert tényleg egy emberként énekelték a dalokat úgy, mintha már legalább tíz éves slágerek lennének ezek a zenék. Iszonyatosan pozitív energiák mozogtak tegnap este az Akváriumban, így a szervezők helyében egy percig sem gondolkodnék, hogy meghívjam-e ezt a produkciót.



Írta: nikiahatos