Ugrás a fő tartalomra

Menthamadafaka: "Ha tegnap megéltem valami rosszat, akkor nem biztos, hogy ma írok róla egy szöveget"

Tavaly a Hősök formáció is hazavihetett egy trófeát az év legjobb könnyűzenei teljesítményeit díjazó Fonogram - Magyar Zenei Díj gálaestről. A csapat persze továbbra is gőzerővel pörgött, pörög, ennek köszönhetően idén is jelöltek voltak az év hazai rap vagy hip-hop albuma vagy hangfelvétele kategóriában (Rapertoár, Remény, R.A.P., Sosem elég, Vadnak születtünk, Hamis). Menthát a közel 2 órás show-t követően kaptam el egy rövidke interjúra.


nikiahatos: Ha bárkinek átnyújthatnál egy díjat, akkor kinek adnád és miért?
Menthamadafaka: A Supreme NTM csapatnak, mert irtó öregek már, 30 éve tolják. Most, március elején utaztunk volna ki koncertjükre Párizsba, de mivel mindenki lemondta, ezért el kellett adnom a jegyeket.

nikiahatos: Mi volt eddigi életed legmeghatározóbb koncertje, ahol mint közönség voltál jelen?
Menthamadafaka: Nem mindegy, hogy én éreztem jól magam, vagy szakmailag éreztem-e kiemelkedőnek a koncertet. Voltam Franciaországban több koncerten, azokon a bulikon mindegyiken nagyon jól éreztem magam. Láttam Evidencet élőben, ő is egy kedvencem és szintén nagyon jó volt. Viszont volt egy buli, amit megnéztem és azt mondtam, hogy így kell koncertezni. Ők a Hocus Pocus, francia hip-hop zenekar, akik azt hiszem, hogy 2008-ban játszottak a Szigeten. Szakmailag ez volt a top buli számomra. Igazából, akiket szerettem volna élőben látni, azok közül majdnem mindenkit láttam, és mind nagyon jó volt. Egy csalódásom volt eddig, G-Eazy, a tavalyi Balaton Sound-on. Ott szakmailag egy haknit láttam, amit picit sajnáltam.

nikiahatos: Mondhatjuk, hogy igen aktív szerző vagy, hiszen a Hősök mellett a SOUNDA formációval is alkotsz. Egy-egy esemény, történés után, némi idő elteltével érnek meg benned a gondolatok,  vagy azonnal jönnek ezek a sorok?
Menthamadafaka: Azt hiszem, hogy nálam nincsen csak ilyen, vagy csak olyan. Ha tegnap megéltem valami rosszat, akkor nem biztos, hogy ma írok róla egy szöveget. Viszont ma is jönnek elő gondolatok mélyebb dolgokról, például a gyerekkoromból. Mindig, ahogy éppen esik, ahogy jön az ihlet, úgy egyből írom is le a szöveget, gondolatokat.

nikiahatos: És itt az új Hősök nóta.
Menthamadafaka: Igen, a Kiskancsót Pixával közösen csináltuk. Nem a megszokott vonalon mozog a dal, megosztó lesz szerintem, de akkor is jó. Klippet is forgattunk hozzá, amiben több barátunk is feltűnik.

Az új Hősök anyag ma meg is érkezett, füleld, csekkold most!