Ugrás a fő tartalomra

KLIPPREMIER - Hatalmába kerít Claudia és a Mona Lisa

Claudia a szerelmesek ünnepén legújabb dalának egy élő verziójával örvendezteti meg a közönséget. Új anyagában a fiatal magyar énekes-dalszerzőnő saját magát kíséri zongorán. A Fire című lemezen is megtalálható eredeti dalt az Artisjus-díjas Sebestyén Áron hangszerelte, a vokálban pedig Szakonyi Milán működik közre. A Mona Lisa videója a lausanne-i (Svájc) A.K.A. stúdióban készült Christian L’Eplattenier és Thomas Gloor segítségével.


"A dal még 2016 nyarán született, amikor a Fire című lemezt írtam." - kezdte a BSIDE-nak Claudia. "Egyfelől a szerelemhez, rajongáshoz, tágabb értelemben pedig az eszmékhez és meggyőződésekhez való viszonyunkról szól. A szövegben az elbeszélő végig da Vinci festményéhez, a Mona Lisa-hoz hasonlítja szerelmének tárgyát. Az nem derül ki, hogy az illető férfi vagy nő, honnan jött vagy hova tart és van-e egyáltalán kontaktusa a főhőssel, mindenesetre az egész vidéket lázban tartja megérkezése óta. Mona Lisa tehát egy már-már mitikus és idealizált személyt, mi több, egy eszményt jelképez a dalban. Az elénk táruló konfliktus pedig az, hogy bár a narrátor akár életét is adná azért, hogy a bálványnak kedvezzen, de mégsem hajlandó megalázkodni előtte, vagy könnyeit hullatni érte. Mi az a pont, ameddig az erős érzelmi kötődés, meggyőződés a saját egonkkal, büszkeségünkkel összeegyeztethető? A dalt mindenkinek ajánlom, akit valaha is egy személy vagy idea varázsa a hatalmába kerített."

Claudia legközelebb Budapesten egy tavaszi nagykoncerten lesz hallható zenésztársaival, majd április végén az Egyesült Királyság felé veszi az irányt, utána pedig Kínában is turnézik majd. 

De ne szaladjunk ennyire előre! Íme az előadó legújabb anyaga: