Ugrás a fő tartalomra

TOP 5: Őket pörgettük decemberben

TOP5 sorozatunkban minden hónap végén összeszedjük az elmúlt 4 hétben megjelent kedvenc magyar számainkat, klipjeinket. Előadóink az ezer fokon égő koncertszezon mellett is bőven hagynak időt, energiát az alkotásra. Íme a BSIDE HUNGARY 5 decemberben rongyosra hallgatott dala, videója.
5. Day x Hesz Ádám x Triek: Vasárnap
A hónapban ismét kaptunk egy elgondolkodtató, chillhez, relaxhoz tökéletes nótát. Triek hangját egy ideje már nem hallhattuk, és most ismét bebizonyosod, hogy miért hiányzott nekünk. 




4. CocoTia: Daydream
CocoTia újdonsága nem más, mint egyfajta visszaemlékezés egy olyan románcra, ahol a páros egy álomvilágban élt, nem teljesült be szerelmük igazán. Érdemes esélyt adni ennek a Svédországban készített szerzeménynek!



3. SuperStereo x Dér Heni: A sorsunk összeér
Nem titkolom, hogy Dér Henit hazánk egyik legizgalmasabb, legstílusosabb énekesnőjének tartom. Lehet egy poprock formáció élén, belekóstolhat a hiphop, a rap műfajába, összeállhat egy elektronikus formációval és mégis hiteles marad. Ugyanis Heni minden zenébe belecsempész egy kis játékosságot, csibészséget, vagányságot, finoman adagolt szemtelenséget, ami által abszolút szerethető figurává válik a zenei piacon. A dögös énekesnőt ezúttal a SuperStereo produkcióval hozta össze zenei sorsa, így tegnap publikálhatták A Sorsunk összeér számukat. A zenét Laskai Viktor, a szöveget pedig Gubis Dávid álmodta meg. Úgy tűnik 2017 Heni karrierjének szempontjából a közreműködések éve, hiszen idén együtt dolgozott a Burai Krisztián és G.w.M. párossal (Szemtelen), valamint a Kelemen Kabátban srácaival (Félreismertem) is.


2. Nevenincs x Karola: Mélyvíz
Így biztos Karolának nagyon jót tett, hogy leszakadt Mr Bustától. A Nevenincs formációval közös Mélyvízben már szerzői vénáját is megcsillogtathatta, és bízunk benne, hogy a jövőben egyre több lehetősége lesz erre. Füleljétek ezt a hangot a refrénben!


1. HŐSÖK: Remény
Bár napról-napra jönnek ki a gyenge hiphop anyagok, szerencsére a Hősök nem áll be ebbe az egyébként is már túl hosszú sorba. Ha az embernek egy kis erőre, inspirációra, hitre, lélegzetvételre van szüksége, nem kell messze menni. Elég elindítani egy-egy Hősök szerzeményt, és máris robban az energiabomba. Nincs ez másként a srácok legújabb zenéjével sem, már a Remény cím is sokat sejtet. A szöveg őszinte és velős, a zene az év végéhez, a lelassuláshoz passzolóan szívmelengető. Az alkotást a szokásos gárdának köszönhetjük, hiszen a zenét Mr. JoeKer, a szöveget pedig Mentha és Eckü szerezte.