Ugrás a fő tartalomra

Best of 2017: A legjobb albumok az évben

Jó ideje halljuk már, hogy mennyire nem érdemes legyártani albumokat, ám szerencsére, a kitartó előadóknak hála számtalan izgalmas korongot kaptunk 2017-ben is. Best of sorozatunkban most a BSIDE Hungary idei kedvenc nagylemezei érkeznek hát:


4. Szekeres Adrien: Megállók 
7 év után rukkolt elő legújabb, Megállók című nagylemezével Szekeres Adrien. A tehetség nem aprózta el, hiszen egy hihetetlenül gazdag zenei anyagot rakott össze. Adrient nehéz lenne egyetlen műfajba beskatulyázni, hiszen dalai olyan stílusjegyekből építkeznek, mint a jazz, a rock, a country, vagy éppen a komolyzene. A korongon hallható szerzemények mondanivalóval, lüktetően újszerű hangzásvilággal rendelkeznek. Ha szeretnénk egy picit megállni, megnyugodni, feltöltődni, akkor a Megállók erre tökéletes segédeszköz lehet.
3. Hősök: Rapertoár
Tavaly ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját a Hősök. A hip hop formáció ezt a szép kerek számot egy szuper stílusos, limitált példányszámú Best of albummal fejelte meg. A Hősök srácai mindig tudják, hogy mit hogyan kell igazán jól csinálni, nincs ez másként ezzel a Best of koronggal sem. Ügyesen válogatták össze az elmúlt esztendők nagy slágereit, amelyek nem csak egyenként, de így együtt is kerek egészet alkotnak. Zsiványságot, tökösséget és nagy igazságokat minden dalban kapunk, lehet az régi, vagy 2016-os (2017-es) szerzemény.
2. Rúzsa Magdi: Érj hozzám
Nem véletlen, hogy hat hét alatt platina lett Rúzsa Magdi legújabb stúdióalbuma, az Érj hozzám. Sok előadó álma, hogy valami maradandót alkosson. Nos, Magdinak ez sikerült. Az egész korong viszi magával a hallgatót, igazi zenei élményt adva ezzel. Első hallásra megfognak a dalok és végig az az érzésünk, hogy ennek az énekesnőnek adhatnak bármit, ő bizony mindent elénekel. Mégpedig úgy, hogy leszakad a fejünk... Dallamos, frissítő, romantikus, lüktető, érzelem gazdag és megunhatatlan.
1. TKYD: Kis nagy ember
16 dallal megjelent TKYD legújabb, Kis nagy ember albuma. Vannak alkotások, amelyeket kötelező könyvvé, filmmé, vagy éppen albummá tennénk a felnövekvő generáció számára. Ilyen például a szabadság fontosságát tökéletesen bemutató Szabadság, szerelem című 2006-os film, vagy éppen TKYD legújabb albuma. Ez a korong egy igazi mankó, és ha a fiatalság ebből a lemezből kapna egy igazán hű, tiszta, és mély képet a sokszor műanyag világról, az élet működéséről, már nem lennének akkora bajok a fejekben. Tkyd azon kevesek közé tartozik, aki nem csak jól rappel, de jó témákat is fog meg bombabiztos szövegekkel. Tény, hogy az album nem az a táncolható kategória, de az is biztos, hogy messze van az átlagtól. Pont ezért landolt az első helyen ebben az évben.

Összeállította: nikiahatos