Ugrás a fő tartalomra

"Az összes macsó életében megérkezik az a nő"- Száraz Tomi interjú a Retropoly musical kapcsán

Száraz Tomi mindössze tizenhét éves volt, amikor bekerült az ezredfordulón nagy népszerűségnek örvendő, három lemezt piacra dobó Picasso Branch fiúbandába. Kiválása után megkapta első külföldi szerződését, így bizonyíthatott énekesként Európa-szerte, emellett láthattuk az Operett Színházban (Rómeó és Júlia, Elisabeth, Oltári Srácok) vagy éppen a Madách Színházban (Jézus Krisztus Szupersztár). Mióta ismerem, sosem panaszkodott még arról, hogy fáradt lenne, pedig folyamatosan több projektben dolgozik (színész-énekes teendői mellett például fotózással is foglalkozik), ezer fokon ég. Tomi természetesen most sem unatkozik, most éppen a Retropoly musical csapatával járja az országot, valamint nemrég Erdélyben is bemutatkozott a produkció. Villáminterjú Száraz Tomival.


Nikkk: Kiknek ajánlanád a Retropolyt? Miért érdemes megnézni?
Tomi: Őszintén, tényleg mindenkinek! Aki átélte a 90-es években, a Millenium környékén ezt a korszakot, szerette annak slágereit, annak ez a musical egy szuper nosztalgia. Aki számára pedig ez az időszak részben, vagy egészében ismeretlen, az egy fiatalos lendülettel és egy profi stábbal színpadra vitt szórakoztató, vicces előadást fog látni. Úgy gondolom, hogy sztárokban sincs hiány. Vicces sztori, önfeledt kikapcsolódás, szuper előadók a színpadon.

Nikkk: Mesélj egy picit Pisti karakteréről!
Tomi: Pisti imádja a lányokat, és a lányok is őt. Nem esik nehezére megszólítani egy hölgyet, vagy összejönni vele, persze csak addig, amíg ez mindössze egy játék és nem komoly. Aztán az összes macsó életében megérkezik az a nő, aki miatt a Pisti ellentétévé, a másik főszereplő Lalivá tud válni. Lali viszont nagyon nem ért a nőkhöz... Szóval Pistit is utoléri a szerelem, és nem tudja ezt teljesen hova tenni. Ennél többet már csak a darabból tudjon meg a kedves leendő néző. (Tomi nevet-szerk.)

Nikkk: Elég színes kis gárda jött itt össze. Kit, mennyire ismertél már korábbról?
Tomi: Van, akivel már dolgoztam, és van, aki bár nagyon ismert, én azt sem tudtam, hogy ki ő. Ennek nincs más oka, minthogy azt az időszakot külföldön töltöttem, amikor az illető befutott. MÁZS-zsal már dolgoztam együtt, sokat köszönhetek neki a szakmai sikereim elindulásában. Sokakkal ismertük egymást távolból, de soha nem dolgoztunk együtt. Azt szeretem legjobban ebben a szakmában, hogy rengeteg nagyszerű előadót, és nagyon jó embert hoz össze a sors. Ez most sincs másként.

Nikkk: Nemrég Erdélyben jártatok. Milyen volt ez a turné?
Tomi: Fantasztikus volt, nagyon-nagy szeretettel fogadtak minket ott, és ez egy jó lendületet adott nekünk a remélhetőleg sikeres folytatáshoz.