Ugrás a fő tartalomra

Ütős a Tankcsapda feldolgozáslemeze!

Mindössze három napja volt elérhető a MOL töltőállomásokon, máris platina lemez lett a Tankcsapda legújabb korongja. A Dolgozzátok fel cím album két cd-t foglal magába.


Az első korongon a debreceni rockzenekar választott ki 12, mások által már ismert dalt, amelyeket Lukács Laciék újragondoltak természetesen. Már a címből kiderül, hogy a banda választásait 80-as, 90-es évekbeli szerzemények jelentik, aminek egyszerű oka van. A zenekar olyan dalokat szeretett volna feldolgozni, amelyeket alapvetően is kedvelnek és amelyek által ők is eldöntötték, hogy zenélni szeretnének. Így hallhatunk többek között Bonanza Banzai, Pokolgép, Auróra, vagy éppen Ossian számokat is. Rögtön elsőként ki kell emelnem Charlie: Mindenki valakié című számát, amit nagyon okosan öltöztettek új köntösbe a fiúk. Számomra kiemelkedő volt még az Omega: Életfogytig rock and roll dala is. A masszív szövegben mindenki magára ismerhet, aki legalább egyszer elveszett már az élet sűrűjében és nem tudta, hogy hol is van jelenleg, vagy merre szeretne haladni. Nagy merészség volt még Koral: Maradj velem című számát előhúzni. Ez az a dal, amit megannyi tehetségkutatóban, megannyi előadótól hallhattunk már, ám igazán jól csak az eredeti előadó tudja átadni. A Tankcsapda azonban most nagyon odatette ezt a dalt és egyszerűen nem lehet rajta fogást találni. Az első CD-ről még utolsóként felhívnám a figyelmet az Edda Művek: Semmim sincs című dalára, ami sok zenész számára tartalmazhat ismerős érzéseket. Amikor úgy érzik, hogy a zene nélkül ők bizony elvesznek és csak a dalokkal tudnak igazán adni az embernek, embereknek. Összességében az egész korongot hosszú introk és izgalmas kísérletezgetések jellemzik.

A második lemezről is négy dalt szeretnénk kiemelni. Rögtön elsőként itt van a Brains tálalásában előadott A drum ’N’ Bass rugója. Ennek a dalnak a lüktetése még azokat is megragadhatja, akik alapvetően nem kedvelik az elektronikus zenét. Nagy meglepetés még a Wellhellos Fiúk ölébe a lányok, ami tökéletes zenéje lehet egy péntek esti, buli előtti alapozásnak. Tóth Gabi tehetségét nem tudjuk vitatni és különösen szeretjük, hogy újra és újra képes meglepni minket. Az Adjon az ég az ő találásában is abszolút hiteles, tökös és dögös! Az Örökké tart az a Tankcsapda dal, amit még az is ismer és kedvel, aki nem szimpatizál a debreceni zenekar munkásságával. A Magna Cum Laude új köntösétől pedig időtálló kis szerzemény lett, ami ismét hatalmas sláger lehet ezáltal.

Mások dalai a Tankcsapda szájíze szerint:
Bonanza Banzai: A Jel
Kispál és a Borz: Jövőből jövő lövő
Charlie: Mindenki Valakié
Ossian: Ítéletnap
P.Box: Soha neme lég
Hobo Blues Band: Cívisváros Blues
Korál: Maradj velem
Omega: Életfogytig Rock and Roll
Beatrice: Nagyvárosi Farkas
Auróra: Egy kis anarchia
Edda Művel: Semmim nincs
Pokolgép: Hol van a szó

Tankcsapda dalok mások tálalásában:
Majka és Curtis: A legjobb méreg
Kowalsky meg a Vega: Egyszerű dal
Brains: A drum ’N’ Bass rugója
Wellhello: Fiúk ölébe a lányok
Ákos: Agyarország
Alvin és a Mókusok: Mennyország Tourist
Lander Kills: Lopott könyvek
Magna Cum Laude: Örökké tart
Tóth Gabi: Adjon az ég
Ektomorf: Bárány
Calidora feat Lotfi Begi: Azt mondom állj
Harcsa Veronika feat Gyémánt Bálint: Múlik

Bónus:
Tankcrew – Ez az a ház
Pennhurst – Köpök rátok 

Írta: Nikkk