Ugrás a fő tartalomra

Ricky: "Zenélj jól, igényesen, színvonalasan, választékos repertoárral!" Interjú az ország legjobb esküvői zenekarával, a PartYssimoval!

Hungarian Wedding Award… Egy díj, ami az esküvői szakmán belül mára már fogalommá vált és egyre inkább odafigyel rá a széles közönség is. Folyamatosan nő azon visszajelzések száma, hogy akik a legszínvonalasabb szolgáltatói réteget keresik, utánanéznek, kik voltak a nyertesek, jelöltek a HWA történetében. 


Korábban is írtunk már a PartYssimo zenekar munkásságáról, mert bár rendezvényzenekarról beszélünk, erre a csapatra tényleg érdemes odafigyelni. A PartYssimo már 2014-ben is a HWA „zenekar” kategóriájának három legjobbja között szerepelt, majd 2015-ben és 2016-ban meg is nyerte azt, ami – a díjak odaítélésének rendszeréből adódóan – komoly szakmai elismerésnek számít. Ugyanis csak esküvői szakterületen tevékenykedő szolgáltatók állíthatnak jelöltet, majd szavazhatnak kategóriánként egyre és végül a legtöbb szavazatot kapó nyeri el a kategória első díját, amit a Hungarian Wedding Gala ünnepélyes eseményén vehet át. A döntés tehát egyértelműen a szakma kezében van: ki nyújtja a legjobb szolgáltatást, és egyben kivel a legjobb együttműködni szakmai és emberi értelemben egyaránt?

Az elismeréssel kapcsolatban Haddad Henriket (Ricky), a zenekar frontemberét, Nkuya Soniát a zenekar egyik énekesnőjét és Karai Pétert (Pertosz), a zenekar vezetőjét és egyben dobosát kérdeztük. 


Nikkk: Mit jelent számotokra ez a díj?

Petrosz: Ez egy szakmai díj, ahol több száz, illetőleg ezer esküvői szolgáltató, pl. dekorosok, esküvőszervezők, fotósok, videósok, ruhaszalonok….stb. stb. szavaznak más esküvői szolgáltatókra, vagyis tulajdonképpen a kollégák mondanak ítéletet kollégákról a szavazatukkal. Itt nem a haverokat és a rokonságot mozgósítod, hogy minél több sms-t kapj, hanem tényleg a szakma dönt. És hiába jó a szolgáltatás, amit nyújtasz, ha emberileg nem jó veled együtt dolgozni, vagy fordítva, lehetsz egy bájos valaki, ha közben gyenge a szakmai színvonal. Vagyis magas a mérce, és sok szolgáltató szavazata kell ahhoz, hogy nyerhess. A díj tényleg hitelesen tükrözi, hogy mit tettél le az asztalra eddig. 


Nikkk: Egy zenekar mit tehet annak érdekében, hogy labdába rúghasson a HWA-on?

Ricky: Az elsődleges a szakmai színvonal. Úgyis mondhatnám, hogy ez az alap: zenélj jól, igényesen, színvonalasan, választékos repertoárral. A színpadi produkció is legyen tartalmas, izgalmas, tudd átadni a hangulatot a násznépnek, érzelmeket provokálni az eufóriától a meghatódásig. De legalább ilyen fontos az emberi oldal is. Ezen a díjon csak olyan szolgáltató rúghat labdába, akivel jó együtt dolgozni, akit érzelmileg is áthat az a tudat, hogy egy pár életének az egyik legfontosabb napja múlhat rajta, a munkáján, a hozzáállásán. És mivel az egyes esküvői szolgáltatók sokszor látják egymás munkáját, van rálátásuk egymás emberi vonatkozásaira is. Vagyis ez a díj nagy segítséget jelent a jövőbeli párok számára is a választás megkönnyítésében.

Nikkk: A díj elnyerése, pláne zsinórban másodszor nagy elismerés, de egyben felelősség is. Hogyan gondolkodtok erről?

Petrosz: Pontosan így. Örülünk az elismerésnek, de sokkal inkább érezzük a dolog felelősség részét. Ennek a díjnak a birtokában egy állandó mérce lebeg előttünk, aminek mindig meg kell felelni, sőt, túl kell szárnyalni. Ide kalibrál minket a szakma és a közönség, és így egy esetleges kisebb mulasztás is sokkal kevésbé fér bele. Egy kis, egyszerű étteremben a vendégek elnézik, ha picit gyűrött az abrosz, de a Gundelben nem. A bizalmat újra és újra meg kell szolgálnunk.

Nikkk: Hogyan ünnepeltétek a győzelmet?

Sonia: Őszintén szólva, magunkban még nagyjából sehogy. Ott a díjkiosztó Gálán megölelgettük egymást, majd – mivel a tavalyi győzelem okán mi voltunk az este zenekara – csaptunk egy remek bulit a résztvevő 300 esküvői szolgáltatónak. De mivel ez a szakasza az évnek (a Gála mindig novemberben van) már javában az év végi céges rendezvények időszaka, ezek kötik le most minden energiánkat. De már tervezzük, hogy tavasszal testületileg elmegyünk egy pár napos kikapcsolódásra valahová vidékre. Lévén, hogy nem csak zenekar, hanem baráti társaság is vagyunk, az ilyen sosem esik nehezünkre.

Nikkk: Végül, de nem utolsó sorban, mik a tervek a jövő évre nézve?

Ricky: A PartYssimo zenekar egy igazi alkotóműhely, tehetséges és tenni akaró emberekkel, akik ráadásul mindig tele vannak ötletekkel. A jövő év vonatkozásában is jó pár gondolat van már a butykosunkban, bízunk benne, hogy ezek eredményeiről is értesülni fognak az olvasók.