Ugrás a fő tartalomra

„Boldog vagyok, hogy végre csak azokra koncentrálhatok, amiket a legjobban szeretek” – Interjú Mészáros Tamással

Mészáros Tamás, a Fool Moon vokálegyüttes tagja szólókarrierbe kezd. Ez persze nem jelenti azt, hogy kiválna a csapatból, csupán úgy érzi, eljött az ideje, hogy az acappella sikerek mellett, a saját zenei világát is megmutassa a közönségnek. Első saját dala holnap debütál a Jazzy rádióban, ennek apropójából beszélgettünk.


A szélesebb közönség a Fool Moon acappella együttesből ismer, de az elmúlt évek során megfordultál több különböző zenei stílusú formációban is, most pedig a saját utadra léptél. 

2010-ben alakult a Reviczky Balázzsal közös duóm, melyben elsősorban jazz-standardeket, pop-, blues- és filmzenéket adtunk elő egyedi feldolgozásban. Idén ősszel pedig kibővülünk egy újabb taggal, Szabó Tamás dobos személyében, aki új lendületet és hangzást hozott a csapatba. Amellett, hogy a pályafutásom csúcsának tartom a Fool Moon-t, úgy éreztem eljött az ideje, hogy a saját zenei világomat is megmutassam. Ezért Mészáros Tamás trió néven, zenésztársaimmal egy önálló produkció felépítésébe kezdtem. Már el is készült az első saját dalunk, ami az Árny és fény címet viseli.

Nem csak előadója vagy a dalnak, de társszerzője is. Kik voltak segítségedre az alkotás folyamatában és miről szól? 

A dalt Balázzsal ketten kezdtük el írni. A hangszerelési munkálatokra pedig Sebestyén Áront kértük fel, aki több javaslatot is tett különböző akkord- és dallamváltoztatásokra, továbbá Födő Sándor nagyszerű, pozitív és előremutató dalszövege tette teljessé. Aki először hallja, azt gondolhatja, hogy ez egy szerelmes dal, pedig nem erről van szó. Az Árny és fény egy társról szól, aki lehet egy barát, egy tanár, egy szülő, igazából bárki, aki téged motivál. Egy olyan személy, aki kiegészít, és épít téged. Előrébb visz lelkileg, és te ezáltal sokkal messzebb juthatsz. A bemutatkozó dalom készítése során végig arra törekedtem, hogy lehetőleg kompromisszumok nélkül, egy az egyben megfogalmazzuk a zenei ízlésemet és irányomat. A végeredményt ismerve pedig azt gondolom, hogy sikerült egy minőségi, populáris zenei anyagot megalkotnunk. 


Mikor hallhatjuk?

2016. december 4-én, vasárnap este lehet először hallani a Jazzy rádión, Bokros László Jazzy Hungaricum című műsorában. Később pedig az összes online zenei szolgáltató oldalára felkerül és szeretnénk megmérettetni A Dal 2017 műsorában is. Beadtuk a jelentkezést a versenyre és várjuk türelmesen az eredményhirdetést. Bárhogy is döntenek az ítészek, mi hiszünk a dalban. Szerencsére egyre több céges rendezvényre hívnak bennünket és hamarosan beindulnak a klub fellépések is. Készülünk további dalokkal, úgyhogy izgalmas, tartalmas, és mozgalmas időszak áll előttünk. Ezért szinte minden korábbi zenei projectet lezártam. Boldog vagyok, hogy végre csak azokra a dolgokra koncentrálhatok, amiket a legjobban szeretek: a Fool Moon-ra és a saját produkciómra.

 Írta: Kis Szilvia