Ugrás a fő tartalomra

Tankcsapda dalt gondolt újra Calidora

Calidora 2015-ben, a Vekonyz-vel közös „In My Mind”-nak köszönhetően került a hazai zenei körforgásba. A fiatal énekesnő legújabb megjelenése a Tankcsapda „Azt mondom állj!” átgondolt verziója, amely a banda „Dolgozzátok fel!” című duplalemezén is helyet kapott. Dóri Lotfi Begivel és Sean Darinnel dolgozott együtt a dalon, a végeredmény egy üdítő, friss feldolgozás.


Oberritter Dóri, azaz Calidora nevét Vékony Zoli, azaz Vekonyz „In My Mind” című dala óta ismerhetjük. A két zenész közös felvétele elnyerte a VIVA TV Arany Triangulum díját és Fonogram jelölést kapott „az év hazai elektronikus zenei hangfelvétele” kategóriában. A lányt mindössze néhány hete szerződtette a Magneoton, első felvétele, az „Én már nem” egy könnyed, lágy tropical house-t és akusztikus hangzást vegyítő popdal, amelynek szerzője és énekese is Dóri volt.

Calidora legújabb dala egy Tankcsapda feldolgozás, a fiatal énekesnő az „Azt mondom állj!” számot gondolta újra. A lánynak a legnagyobb nehézséget a megfelelő dal kiválasztása okozta: „Próbáltam azt a dalt megtalálni, amelyik a leginkább ’elbír’ engem, amelyik a legjobban működik pop-acoustic-house stílusban. Végül az „Azt mondom állj!”-ra esett a választásunk.”

A dalt Lotfi Begi és Szepesi Zsolt, azaz Sean Darin hangszerelte, és a Tankcsapda feldolgozás lemezre is felkerül. „Hihetetlen jó érzés volt, amikor a TCS elfogadta a dalt… Még csak második éve foglalkozom komolyabban a zenei karrieremmel és ilyen nevek mellett látni a sajátomat még mindig szürreális. Tényleg, hatalmas megtiszteltetés.” – mondta az együttműködésről Dóri.