Ugrás a fő tartalomra

ONLINE PREMIER - Kispál Balázs Band: Szálló Érzés

Nyári életérzés, könnyed dallamvilág, zúzós gitárriffek: ezek jellemzik a Kispál Balázs Band debütáló dalát, a Szálló Érzést, melyhez klip is készült, nem is akármilyen.


Egyes részei miatt akár Budapest image-klip is lehetne, hisz megjelenik benne a Gellért-hegy, a Szabadság-szobor, meg a Duna is, szóval Budapest csodaszép és fontos látnivalói – ráadásul madártávlatból. Kispál Balázst korosztálya egyik legtehetségesebb gitárosaként tartják számon, aki már állhatott egy színpadon Gerendás Péterrel, Vikidál Gyulával és Hevesi Tamással is. Jelenleg a Mobilmánia zenekarral járja az országot, de mellette úgy érezte, eljött az ideje annak, hogy saját zenekart csináljon.

"Mindig vágytam arra, hogy megmutathassam magam, illetve a bennem rejlő zeneiséget a nagyközönség számára" – árulta el Balázs. "Ez pedig nem működik másképp, csak úgy, ha az ember elkezdi a saját zenéjét megalkotni, létrehozni. Úgy éreztem, itt az ideje annak, hogy belevágjak a szólóprojektembe, amihez szerencsére fantasztikus zenésztársakra is leltem." - tette még hozzá.


Balázs zenésztársai is mind jól képzettek és rutinosak: Nagyfi Marci zenészcsaládba született; nagybátyja, Nagyfi Zoltán dobos hatására kezdett el a dobolás iránt érdeklődni. Egyenes út vezette őt a Bartók Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium jazzdob szakára. Jelenleg többek között a Németh Bendegúz Trió tagja is, mellyel 2015-ben a Paksi Amatőr jazz-rock-pop versenyen elnyerte a legjobb dobosnak járó díjat. Rohoska Gábor basszusgitáros Balázshoz hasonlóan 2014-ben végzett a Kőbányai Zenei Stúdióban, s jelenleg a Continoomban játszik még, de korábban tagja volt Solti Ádám zenekarának és a Red Boat Bandnek, ahol Pély Barna és Bebe voltak a zenekari közreműködők.

"Örülök annak, hogy velük zenélhetek, s velük jöhetett létre az első dalom is, a Szálló Érzés, aminek a klipje most itt, a BSIDE oldalán debütál, s tekinthető meg először teljes egészében. Igyekeztünk egy olyan klipet leforgatni, ami türközi a dal hangulatát, s ebben a borongós, őszi időben visszacsempész."


Fotók: Kiss Tamara