Ugrás a fő tartalomra

Közös turnéra indul a Zaporozsec és a Patikadomb! NYEREMÉNYJÁTÉK!

Izgalmas kis turné a láthatáron! Ugyanis a Patikadomb és a Zaporozsec formáció ősszel (egészen jövő tavaszig) közösen járja az országot, hogy igazán zúzós bulikkal lepjék meg nagyérdeműt! A két egymástól totál eltérő stílusú csapat 4 állomásra látogat el, rögtön elsőként ma (11.11.) a soproni Búgócsiga Akusztikban játszanak.

A tervezett bulik közül kettőre már egészen biztosan Budapesten kerül sor. Legközelebb a fővárosban a Gozsdu Manó Klub által bulizhattunk együtt a srácokkal, mégpedig november 19-én. Valóban érdekes, izgalmas fűszerezettségű kis estékre kerülhet sor, hiszen a Patikadomb elektronikus hangzásvilága és a Zaporozsec könnyed rock zenéje minden percben tovább és tovább doppingolja a szórakozni vágyót!


Zaporozsec és Patikadomb közös turné – idei állomások: 
Zaporozsec

A 2004-ben megalakult Zaporozsec zenekar eltöltött pár évet próbateremnek szánt garázsban és zenei tehetségkutató versenyeken, mire megtalálta a saját hangját. 2011-ben a Buborék című rádiós slágerükkel indultak el azon az úton, amire már a tinilányok is felfigyeltek. Pár évig játszadoztak a könnyed láblógatós és más bolygókra csalogató témákkal (Lógasd le, Menjünk a Marsra, Képzeld el), míg kicsit később az Emszercénégyzet című daluk már a rádiós játszást megelőzően koncertkedvenccé vált. 2014-ben a híres legendát megzenésítő Mr. Gorsky című dal tarolt egészen az MR2 top 30-as listáig, ahol több héten át, különböző helyezéseket elérve tartotta is pozícióját. 2015 augusztusában kis pihenőt tartva, stúdióba vonultak a fiúk és befejezték az első lemezhez készülő legújabb dalaikat. A novemberben megjelent „Sok szerencsét, Mr. Gorsky!” című album a zenekar korábbi rádióslágeréről kapta a nevét. A lemezen kiadott új dalok közül talán a legnagyobb sikerrel az Azon az éjszakán című Tom Odell dal magyar nyelvű átdolgozása debütált, ami annyira elnyerte az eredeti dal szerzőjének tetszését, hogy a szakmában nem jellemző módon, néhány napon belül igent mondott a Zaporozsec verziójára. 2015-ben egy Fonogram Zenei Díj "Év felfedezettje" kategória jelölölést is bezsebelt a zenekar, 2016-ban pedig egy országos megmérettetésben a NagySzínPad tehetségmutató versenyben vettek részt. Legfrissebb anyaguk Ne dobj el! címmel és egy videóval jelent meg, ami a Sok szerencsét, Mr. Gorsky! lemez sokak szerint egyik legjobb zenei anyaga.



Patikadomb

A Patikadomb elnevezésű formáció 2013 novemberében kezdte meg működését. Az akkor még három embert (Ujvári Gyula, Dobos Gábor, Somogyvári Dániel) számláló együtteshez még az év végén csatlakozott Kátai Tamás. Az zenekar stílusát tekintve különféle zenei hatásokból építkezik. Az alternatív rock, az electronica, és a pop elemei egyaránt megtalálhatóak zenéjükben. 2014. január 29-én jelent meg a banda első EP hosszúságú hanganyaga, Nefelejcsutca címmel. A Nefelejcsutcán található dalok közül, a Felhívás keringőre rotációba került a Petőfi Rádióban. A banda egyik legnagyobb sikereként könyveli el, hogy 2014 októberének végén, felléphetett a Hiperkarma Halloween-en, (Patikadomb, Bermuda, Hiperkarma) amely a Hiperkarma visszatérő és lemezbemutató bulija is volt egyben. 2015-ös első kiadványuk a Süssön című dal, amely már az 1G Records gondozásában jelent meg. A dal először az MR2 – Petőfi Rádió Vadonat című műsorában volt hallható 2015. június 21-én, majd rotációba is bekerült, sőt több vidéki rádió is átvette, már a széleskörű kiadói kiajánlás előtt. A banda azóta több Petőfi Rádiós interjút adott, valamint a Petőfi TV-ben is bemutatkozhatott. Második 2015-ös kiadványuk, a Mechwart liget című dal, amelyhez elkészült a banda első videoklipje is. A dal, október 21-én debütált, a Petőfi Rádió Talpra magyar című műsorában, míg a videoklip másnap este, a Petőfi TV-ben volt először látható, egy interjú keretein belül. A banda második klipje, a Nézd csak c. dalhoz készült 2016 tavaszán. A Nézd csak 2016 nyarán hosszú hetekig szerepelt a Petőfi Rádió Top 30-as, majd Top 40-es listáján, ahol egészen a 13. helyig kúszott előre.