Ugrás a fő tartalomra

Agyament sztorikkal és Ecküvel folytatódik a Tömény történelem a Comedy Centralon

Rezes Judit megőrül ma este a Comedy Centralon! A Tömény történelem következő adásában Eckü és Lakatos Márk vállalták, hogy alkoholos italoktól kreatív állapotba kerülve fölelevenítik a magyar történelem két emlékezetes pillanatát. A Hősök szószátyár fenegyereke addig-addig borította magába az üveg borokat, míg Szent Margit legendájából sikerült egy focidrukker stílusban előadott, mutyista uralkodóról és szegény leányáról szóló regét kerekítenie, a Margitot alakító Rezes Juditot arra kényszerítve, hogy próbálja meg leharapni a saját orrát!


Ma este újabb epizóddal folytatódik a Comedy Central saját gyártású sorozata, a Tömény történelem, amelynek első tíz percében a Hősökből ismert MC, Eckü teszi próbára a rekeszizmainkat. Sztorizgatása visszafogott úriemberes borozgatásnak indul, azonban a finom nedű annyira teljesítménykényszer alá vonja hősünk torkát, hogy a kvaterkázás csakhamar őrült vedelésbe fordul át. Mintegy három üveg butélia elfogyasztása után Ecküből előtör az ős-focidrukker és üvöltve skandálja saját olvasatú krónikáját a mutyistának beállított IV. Béláról, illetve aszkéta leányáról, a szentté avatott Margitról. A hip-hop sztár meséjét a produkció formátuma szerint ezúttal is színjózan színészek keltik életre, a borgőzös monológra rátátogva. Az egykori Nyulak-szigetén, nagy önmegtartóztatásban élő néhai királylányt Rezes Judit, az édesapját, IV. Béla királyunkat pedig Anger Zsolt alakítja. A színésznő így emlékezett vissza a forgatásra:

„Meg kellett tanulni szóról szóra a szöveget, és utána tátogva kellett előadnunk. Élvezetes volt megbirkózni ezzel az új formátummal, és remek hangulatban telt a forgatás, mondanom sem kell, hogy rengeteget nevettünk a felvételek során” ¬– mondta a színésznő, akinek külön öröm volt, hogy a Nyomozó című mozifilm sikere után bő nyolc évvel dolgozhatott ismét Anger Zsolttal. „Remek beszélgetőpartner és jó humora van: ki is raktunk magunkról egy képet a közösségi oldalunkra, miután Margitnak és Bélának maszkíroztak bennünket, azzal a szöveggel, hogy újra együtt Malkáv Tibor és Edit!”

A szépséges színésznő számára nagy élmény volt a nyakatekert monológ eltátogása: az italozásba rendesen beleszédült Eckü ugyanis egy igencsak meghökkentő motívummal gazdagította a furcsaságokkal teli sztoriját. „A történet szerint Margit megőrül és közben megpróbálja leharapni a saját orrát, ezért nekem is meg kellett próbálnom harapdálnom a saját orromat…”

A ma esti epizód másik felében Lakatos Márk veszi kézbe a vedelő celebnek járó stafétabotot, és elődeihez méltó módon folytatja a sort: pár üveg pezsgőt lazán elfogyasztva, a tőle megszokott ékesszólással próbálja meg kibogozni Mária Teréziának és leszármazottainak meglehetősen kusza családi szálait. Ebben többek között Kovács Patrícia színésznő, Iszak Eszti, a VIVA tévé műsorvezetője, a Comet gála háziasszonya, illetve Anger Zsolt lesz a segítségére.

Tömény történelem – Ha tudásra is szomjazol…
Új epizód ma este 22.00-kor, a Comedy Central műsorán. 
Ismétlések szerdán 22.00-kor, pénteken 22.30-kor, szombaton éjfélkor, 
illetve november 14-én, hétfőn 22.30-kor.