Ugrás a fő tartalomra

A Deák térnek írt ódát a Spoon 21

A Spoon 21 egy új, Budapestet ünneplő dallal tért vissza a napokban. A „Deák” először az X-Faktor szombati adásában volt hallható / látható, a látványos produkcióhoz pedig egy bravúros klip is készült, amely a pesti huszonéves életérzést adja át. 


A Spoon 21 (Grósz Márton: ének, Földesi Péter: gitár, Nagy Miklós: basszusgitár, Teremy Kristóf: dob) karrierje egy budapesti gimnáziumban indult - a srácok iskolatársak voltak, majd néhány évnyi barátság után zenekart alapítottak 2013-ban. Valódi népszerűségre a 2014-es X-Faktorban tettek szert, majd 2015-ben A Dalban kerültek újra képernyőre: „Keep Marching On” című dalukkal a második helyezést érték el.

Legújabb számuk is egyből tévés képernyőn debütált: a „Deák”-ot a szombati X-Faktorban adták elő a fiúk, az ugyancsak tehetségkutatós Dirty Led Light Crew közreműködésével. A dal a huszonévesek kaotikus, bohókás életérzését adja át: „A „Deák” esszenciája, hogy érezni lehet, érteni már nem biztos. Igyekeztünk olyan szöveget írni, amely visszahozza a korosztályunk ironikus, önreflexív és sokszor valójában teljesen értelmetlen gondolkozását.” A „Deák” dallamát Grósz Marci szerezte, a szöveget együtt írta a banda, sőt, a bravúros klip ötlete és a kivitelezés egy része is őket illeti.

A végeredmény egy menő, életünneplő, kellően komolytalan dal és videó lett, aminek nagy jövőt tippelünk!

A Spoon 21 következő dala már készülőben van, és a négyes már most élő fellépésekben gondolkozik, amelyet nyáron számos európai nagyvárosban gyakoroltak a fiúk: a szerencsések London, Párizs, Berlin és Amszterdam utcáin bukkanhattak a csinos négyesre. A választás most Budapestre, a Deák térre esett.