Ugrás a fő tartalomra

4 teltház a Houdini musical premierjén!

Pénteken és szombaton, négy teltházas előadás keretében mutatták be a Houdini – csodálatos musicalt parádés szereposztással, lenyűgöző látványvilággal.


Ahogy azt az előzetesek is sugallták, a darab a csodákról, a varázslatról szól, és ez meg is történt a MoM Sport sportcsarnokában felállított hatalmas színpadon, a folyamatosan mozgó díszletek és ledfalak, valamint a meghökkentő grafikák és a látványos trükkök segítségével.

Miller Zoltán szenvedélyesen és a tőle megszokott profizmussal, átéléssel keltette életre a magyar származású illuzionista, Harry Houdini szinte rögeszmés szenvedélyességét, tragédiáját. Ahogy azt a Houdini édesapját alakító Székhelyi József megfogalmazta, Polyák Lillából csak úgy áradt a musical: a színész-énekesnő Houdini feleségét, Bess-t játszotta, aki úgy érezte, nem tud férjével tartani ezen a különleges, de annál fájdalmasabb és buktatókkal teli úton, amelyen egy normális életre még csak reménye sem lehetett volna. Serbán Attila ismét bizonyított énekesként és színészként is: Houdini testvéreként meg kellett jelenítenie a saját életének a dilemmáit és tragédiáját is, amelyek legfőbb oka maga Houdini volt szürreális csodakeresésével. Szabó Győző ugyancsak kitűnő választás volt a kíméletlen menedzser szerepében, ahogy a Nyári lányoknak is új oldalát ismerhettük meg.

A Molnár László rendezésében színre vitt musical valódi show lett, hiszen ahogy azt a rendező is hangsúlyozta, a hely és az óriási színpad olyan lehetőség volt számára, amelyet maximálisan ki akart használni és ez sikerült is neki. A Király Béla által megálmodott koreográfia, a látványos jelenetek egy percig sem engedték, hogy a néző egy kicsit is unatkozzon. . A musical zeneszerzője, Varga Bálint és a szövegírója Kal Pintér Mihály egy olyan musical szerzői, amelyről még minden bizonnyal sokat hallunk a közeljövőben.