Ugrás a fő tartalomra

Dirty Slippers: "Erre a lemezre érett be igazán a zenekar" - Interjú!

A Dirty Slippers tagjai végigkoncertezték az idei nyarat, az ősszel pedig akusztikus turnéval járják az országot. Interjúnkban beszélgettünk legújabb számukról, az általuk legslágeresebbnek tartott Most már más lesz dalról is. Ha cikkünk után élőben is szeretnétek őket meghallgatni, akkor szombaton irány a Széna téren található Street Pub, ahol 20:00 órától szolgáltatják a talpalávalót.


Miért különleges számodra a Múzsa nagylemez?

Az első lemezünk, a Közel Hozzád után azt gondolom, hogy erre a lemezre érett be igazán a zenekar. 10 dal található rajta, és úgy érzem, mindegyikre büszkék lehetünk. A Múzsa egy konceptlemez lett, ami egy párkapcsolatot dolgoz fel, a megismerkedés pillanatától egészen a megöregedésig. Amikor írtuk a dalukat, nagyon impulzív időszakban volt a zenekar, rengeteg koncert, fantasztikus élmények értek minket, s ezt a dalokon is hallani lehet. Továbbá azért is fontos nekem ez a lemez, mert sikerül minden korosztálynak szólni vele, ami tényleg büszkévé tesz. Ma már ugyanúgy hallgatják az idősebbek is a zenénket, mint a fiatalok.

Nagy erőbedobással készületetek a nyárra. Hogy éreztétek magatokat a koncertek, a turné során?

Remek volt a nyár! Sikerült a lépcsőn egy fokot feljebb lépnünk, nagyobb fesztiválokon is be merik már rakni nagyszínpadra a zenekart, és több volt a főműsoridős koncert, mint az elmúlt években. Ugyanakkor sokan nem értik, hogy miért játszunk kis településeken is. Nagyon fontosnak találom azt, hogy a zenekar eljusson falvakba, községekbe játszani, hiszen az a célunk, hogy mindenhol ismerjék, szeressék a zenekart, erre pedig tökéletesek a városi, községi rendezvények, hiszen ezeken minden korosztály képviselteti magát. Nekünk az a dolgunk, hogy mindenki jól érezze magát, zökkenjen ki a hétköznapokból arra az egy-másfél órára, amíg mi a színpadon vagyunk.

Ősszel sem tétlenkedtek. Mennyiben másabb az akusztikus turné repertoárja? Hogyan képzelje el egy ilyen bulitokat a nagyérdemű?

Az idei az első akusztikus turnénk. Azt tapasztaltuk, hogy van egy része a közönségünknek, akik a fesztiválkoncertekre nem járnak, viszont ha kisebb klubokban, kávézókban tartunk akusztikus esteket, akár messzebbről is eljönnek. Ezek a koncertek teljes estések, hiszen több blokkban adjuk elő áthangszerelve a saját dalokat, emellett pedig lehetőség van a kedvenc világslágereket is eljátszani. Beemeltünk a műsorba Bryan Adams, Oasis, Beatles, Rolling Stones dalokat, s persze Republic számokat is. A fesztiválokon erre időhiány miatt nincs lehetőség, de egy hosszabb akusztikus koncerten szeretjük ezzel díszíteni az estéket. Ráadásul az akusztikus előadásokon lehetőségünk van beszélgetni a közönségünk tagjaival, amire a nyári rendezvényeken nincs mód.

Megjelent a Most már elég lesz számotok. Kiknek ajánlanád elsősorban?

A Most már más lesz egy nagyon személyes dal. Januárban voltam egy magánéleti mélyponton, amikor egy pillanat alatt megszületett ez a dal. Mindenképpen azoknak az embereknek ajánlanám, akik keresztülmentek már hatalmas csalódásokon, de fel akarnak állni belőle és újra össze akarják "rakni" magukat. Ez a dal erőt kell adjon, az a dolga! Nem mellesleg, tervezünk az akusztikus turné egyik előadásán egy élő koncertklipet készíteni.


Írta: Nikkk