Ugrás a fő tartalomra

CocoTia: "Most megvalósult mindaz, amire egész életemben vágytam" - Interjú!


Október elején debütált CocoTia első száma, a Speed of Light. Nem csak a dal, de fiatal énekesnő neve és kinézete is igencsak egzotikus, ez a hármas pedig hamar nagy népszerűséget vívhat ki magának. Jöjjön hát interjúnk a Magneoton bájos, igazán üdítő tehetségével:

Nikkk: A debütáló számod egy igencsak életigenlő dal. Ilyen vagy te is? Miért szereted ezt a szerzeményt? 

CocoTia: Egyszerűen szeretem az életet, szeretem megélni a dolgokat és alapvetően egy vidám, mindig mosolygós ember vagyok. Ebből adódik, hogy mindenhez pozitívan állok hozzá és úgy is igyekszem alakítani az életem. Nyitott személyiség vagyok, érzelmes típus, szeretem a lazaságot, a humort és a vagányságot, ezért is igyekeztünk a debütáló dalomat, a Speed of Light-ot a saját személyiségemre formálni, mind a dal stílusát, mind a klipet is tekintve egyaránt. A lehető legközelebb áll hozzám ez a dal. Most ez jelent számomra mindent, hiszen ebben a dalban mutathattam meg a közönségnek először, hogy ki is vagyok. Itt tudtam átadni először az őszinte, mély érzéseimet. Most megvalósult mindaz, amire egész életemben vágytam, kinyílt előttem egy olyan kapu, aminek az ajtaján már jó ideje kopogtatok és az a rengeteg munka, amit eddig a jövőmbe fektettem, meghozta a gyümölcsét ebben a dalban. Az biztos, hogy ez a dal egy nagy mérföldkő és örök emlék marad.

Nikkk: Miért pont angol nyelvű ez a dal? 

CocoTia: Szeretnék minél több emberhez eljutni és mivel az angol egy világnyelv, így az volt a célravezető számomra, ha angolul énekelek. Emellett a dal a tengerentúlról érkezett meg hozzám, így evidens volt, hogy nem módosítjuk a szöveget magyarra, megadva ezzel a tiszteletet a dalszerzőknek is. Ettől függetlenül szeretném a hazai közönség igényeit is kielégíteni, ezért a jövőben lesznek magyar nyelvű dalok is.

Nikkk: Mondhatjuk, hogy a neved is igencsak egzotikus. Honnan jött ez? 

CocoTia: A CocoTia név a polgári nevem monogramjából jött, ugyanis a Tia a vezeték és keresztnevem első betűi (T.I.), az A pedig a keresztnevem utolsó betűje. A Tia az Egyesült Államokban egy nagyon kedvelt név, amely több jelentéssel is bír, az angol szlengben például hercegnőt, míg a hinduknál boldogságot jelent. Mindezt pedig egzotikussá varázsoltuk, hogy passzoljon a személyiségemhez, és így lettem CocoTia.

Nikkk:  Mikor határoztad el, hogy zenével szeretnél foglalkozni?

CocoTia: Annak ellenére, hogy a zene mindig központi szerepet játszott az életemben, csak pár évvel ezelőtt jutottam arra az elhatározásra, hogy én tényleg ezzel szeretnék foglalkozni és a legjavamat beletenni azért, hogy ez sikerüljön is. Tudtam, hogy sok áldozattal fog járni és nehéz lesz, mert nem egy egyszerű szakma, és amúgy sem könnyű semmi az életben... Az elhatározás megszületett és onnantól már rajta voltam a saját utamon, csak csinálni kellett, kell továbbra is kitartóan. Elszántság kell hozzá! Sosem fogom elfelejteni azt a napot, amikor az éneklési vágy megfogalmazódott bennem. Azon gondolkodtam, hogy mit kezdjek az életemmel, mert az akkori munkámban nem éreztem, hogy kiteljesednék. Hiába volt jó munkahelyem, jó munkám, még a zenével is foglalkozhattam, de mégsem éreztem úgy, hogy ez az én célom. Úgy éreztem, hogy a zene az, ami mindig is mellettem volt, végig követett egész életemben és amikor énekelhettem akkor éreztem igazán teljesnek magam. Remélem, most megvalósíthatom önmagamat és adhatok egy kis boldogságot, örömet másoknak is a zenémmel.


Nikkk: Mesélj magadról egy picit! Mit tanultál, mivel foglalkoztál korábban? Milyen út vezetett el téged egészen ideáig, hogy most végre a debütáló dalodról beszélgethetünk?

CocoTia: A zenéhez gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz: 10 éves korom óta énekelek, tanulmányaim közben énekeltem már zenekarban, jártam népdalversenyekre, tanultam zongorázni és még az operaéneket is kipróbáltam. Mindezek ellenére gyerekkoromban inkább még csak ábrándozás volt az, hogy én egyszer énekes leszek. A gimnazista éveimben lehetőségem volt Amerikában is tanulni egy évet, ahol le is érettségiztem, valamint ez alatt az időszak alatt versenyszerűen sportoltam, kosárlabdáztam és úsztam is. Ezt követően a Budapesti Corvinus Egyetemre jártam, ahol Gazdálkodás és Menedzsment szakon végeztem, majd ugyanitt Marketing Mester szakon diplomáztam le. A szüleim hatására választottam ezt az utat, mert nagy vágyuk volt, hogy majd egyszer egy multinacionális vállalatnál helyezkedek el. Nem esett az ötlet messze a fájától, mert az egyetemi éveim alatt is megmaradt a zene iránti óriási szeretetem, ennek köszönhetően egy nemzetközi zenecsatornánál helyezkedtem el zenei szerkesztőként. Az ott töltött évek alatt és tapasztalat szerzést követően erősödött meg bennem az a tudat, hogy kipróbáljam magam a kamera/mikrofon másik oldalán is, és döntöttem úgy, hogy szólókarrierbe kezdek. Az elhatározás után viszont több éves gyakorlás és kemény munka következett ahhoz, hogy ez a dal megszülethessen.

Nikkk: Visszatérve a SPEED OF LIGHT-hoz, hogy érezted magad a forgatáson? Volt valami komolyabb kihívás a számodra?

CocoTia: Életem egyik legizgalmasabb napja volt, nagyon élveztem minden egyes percét és a csapatból mindenki nagyon lelkes volt. Nem is akartam, hogy vége legyen, pedig egy teljes napig tartott a buli. Már most alig várom a következő klipforgatást, amire már el is kezdtük az ötletelést. Úgy érzem, a stúdiós feléneklés mellett ez lesz a másik kedvencem, a forgatás. A Speed of Light-nál már előre, hetekkel, hónapokkal rákészültem a napra, külföldi klipek sokaságát néztem meg, hogy tanuljak belőlük. Nagyon tudatosan készültem. A legfontosabb szempont viszont az volt, hogy őszinte, természetes érzelmeket adjunk át. Mivel nyitott személyiség vagyok, így nem volt nehéz dolgom, hiszen csak önmagamat kellett adnom. Sőt még a szerelmes jeleneteket is alig vártam. Ami picit nehéz volt, hogy 12 órán keresztül a legjobb formámat kellett hozni és hiába voltak fáradtság okozta hullámvölgyek, ezeken túl kellett esnem. De ilyenkor mindig arra gondoltam, hogy ez az egész most van, most kell oda tennem magam, erre a napra vártam már régóta és most van lehetőségem arra, hogy bizonyítsak ezen a területen is.

Nikkk: A különleges hangzásvilágod kapcsán eszembe jutott, hogy vajon tervezel-e saját zenekart? 

CocoTia: Igen. Szeretnék saját zenekarral koncertezni és eljutni a lehető legtöbb helyre országszerte. A közönségnek nagyobb élményt biztosít, ha egy komplett zenekari showt lát a színpadon, és én szeretném a lehető legjobban átadni nekik ezt az egészet. A mögöttem lévő profi csapattal azon dolgozunk folyamatosan, hogy egyre több dallal tudjak kijönni addig, míg ez az időszak eljön. Persze ez még a jövő, de tervek mindig vannak. Inkább álmodok nagyokat és majd alakul szépen lassan, mintsem meg se próbálom a dolgokat...

Nikkk: Ha lenne egy jó tündérünk, aki teljesítené három kívánságod, mit kérnél tőle? 

CocoTia: Azt kívánnám, hogy a zenémmel megérintsek másokat, hogy sikeres legyek a szakmámban, az éneklésben. Szeretnék egy nagy kedvencemmel, Mickey egérrel találkozni és adni neki egy óriási puszit. Az utolsó kívánságom pedig az lenne, hogy repülhessek, de kezdetnek egy jó tandemugrással is megelégednék.