Ugrás a fő tartalomra

Bublé a színfalak mögött – így készült a Nobody But Me

Már csak egy nap választ el a legújabb, kilencedik Michael Bublé lemez megjelenésétől, és az énekes, hogy a végsőkig fokozza a feszültséget, kiadott egy videót az új, Nobody But Me című album készítéséről.


A napokban megjelent klipben belehallgathatunk új dalokba – például az album egyik legjobban várt számába, a Someday-be is, amely egy Meghan Trainorral közös duett, és aminek a társszerzője a One Direction-ből ismert Harry Styles volt. Bublé már egy korábbi interjújában kifejtette, hogy nehezen engedte át az írást másnak, de mivel „mindenki szeme előtt az lebegett, hogy az album a lehető legjobb legyen”, ezért félretette a büszkeségét és azonnal elfogadta a két tehetség által írt dalt.

Az új lemez készítésénél Michael megpróbált minél inkább kilépni a komfortzónájából. „Eddig otthon írtam a számaimat, az volt a kényelmes. Most változtatni akartam, és nem a nappalimban, a családom társaságában dolgoztam, hanem elvonultam egy stúdióba. Eleinte elég kemény volt, mintha egy edzőterembe mennék nehéz súlyokat emelni. De úgy érzem, megérte a szenvedés.”

Egy korábbi videóból azonban azt is megtudtuk, hogy a Nobody But Me új stílusa, illetve a címadó szám vendégszereplője, a The Rootsból ismert Black Thought is több konfliktust okozott az énekesnek: „Sokan szóltak, hogy készüljek arra, hogy az új, poposabb irányzat miatt a közönségem nagy részét elveszíthetem. Többeknek problémát jelentett az is, hogy a „Nobody But Me” -be meghívtam Black Thought-ot, mert ez nem illett össze a fejükben kialakult ’Michael Bublé’ képpel. Nem igazán értettem, hogy ez hogy lehet, hiszen az album lehet, hogy populárisabb, mint az eddigiek, de ugyanúgy jazz az alapja. Black Thought pedig egy zseniális zenész – és ha egy rajongóm nem ért egyet azzal, hogy egy fekete előadó rappel az egyik számomban, akkor tudjátok mit? Szerintem meg leszek nélküle.”

Bublénak az új album megjelenésén kívül van mit várnia: a napokban jelentették be, hogy ő lesz a Brit Awards házigazdája. „Nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen nívós eseményt képviselhetek. Bár nem Nagy-Britanniába nőttem fel, de mindig is figyelemmel követtem a díjátadót. Alig várom már a februárt, és hogy együtt ünnepeljük az elmúlt év zenei sikereit!” – mondta a díjátadóról az énekes. A Nobody But Me holnap jelenik meg, addig is hangolódjatok velünk az eddig megjelent „My Kind of Girl”, „I Believe In You”, „Nobody But Me”, „On an Evening in Roma” és „The Very Thought of You” dalokkal!

Hazai forgalmazó: Magneoton / Warner Music