Ugrás a fő tartalomra

Zord külső mögött érző szív. Ty Dolla $ign.

Bár az idei MTV Video Music Awards-ot a nők dominálták, ne feledkezzünk meg a férfiakról sem! A díjátadó egyik legszexibb performansza Ty Dolla $ign és Nick Jonas közös „Bacon”-je volt, Ty ráadásul a Fifth Harmony-val közös „Work From Home” című számáért megkapta a Legjobb kollaboráció díját. De ki is Ty Dolla $ign és mit érdemes tudni róla?


Ty Dolla $ign 2010 óta szerepel a zenei szakmában. A férfi először producerként és íróként kezdte a pályafutását, többek között olyan slágereket köszönhetünk neki, mint Kanye West „Real Friends” száma, Rihanna „FourFiveSeconds” slágere, vagy a friss díjas Fifth Harmony „Work From Home” dala. A rapper 2015-ben bővítette a tevékenységi körét, amikor kiadta debütáló, Free TC című albumát.

A lemez nagy port kavart a szakmában és a rajongók között is, a Rolling Stone például 2015 20 legjobb r&b albumai közé sorolta a korongot. Az album nagy sikere után a rapper egy újabb lemezzel tér vissza: a Campaign szeptemberben lesz elérhető a rajongók számára. Az új anyagról már elérhető három szám: a „No Justice”, amelyet Ty a bátyjával, Big TC-vel készített, a címadó „Campaign”, illetve a legfrissebb „Zaddy” című dal. Utóbbihoz egy videoklip is debütált a napokban, amelyben Ty egy A.I. szexbombát próbál meghódítani, több kevesebb sikerrel.


A rapper Suicide Squad zeneosztagában is kivette a szerepét: ő a „Sucker for Pain” egyik kulcsfigurája, ráadásul a klip nagy részében felső nélkül boxolgat a rácsok mögött, ezzel elégítve ki a Margot Robbie által kevésbé lenyűgözött női nézők igényét.

A férfi erotikus szövegei, klipjei mellett jólelkűségével is kivívta a vezető helyet a képzeletbeli cool listánkon: a rapper ugyanis a #Schoolsnotprisons program egyik fő támogatója, akik ingyenes zenei és művészeti programokat szolgáltatnak olyan kaliforniai közösségek számára, akiknek az életét megcsonkította vagy elfojtotta a túl gyakori és túl szigorú börtönpolitika. A látszat tehát sokszor csal, és a kemény, vagány csávó mögött egy érzékeny, társadalmilag felelős, érző szív lapul. (Mi legalábbis ezt képzeljük mögé.)