Ugrás a fő tartalomra

Zenészek fogtak össze az Eltűnt Gyermekekért! - Interjú!

Bartha Ákos Dannona (ManGoRise), Némo, Kollányi Zsuzsi és Samu Kriszta Mazsi tolmácsolásában megjelent az a „Nem tévedhetsz el!” című dal, amely az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány munkásságára hívja fel a figyelmet.


Hazánkban egy éven körülbelül 14 ezer gyermek eltűnését jelentik be, és bár többségük előkerül, még így is hatalmas a meg nem talált gyermekek száma. Az előadók mellett a Főtaxi is csatlakozott az alapítványt támogatók közé, mégpedig azzal, hogy a taxikban a Police.hu oldalon hivatalosan is eltűntnek nyilvánított gyermekek fotóit vetítik úgy, hogy azt az utasok is lássák.

„Amikor Ákos megkeresett, egy percig sem volt kérdés számomra, hogy szeretnék részt venni ebben a projektben. Évek óta ismerem, valamint a megmozdulás is egy olyan dologról szól, ami mellett nem mehetünk el. Szerencsére nekem nincs ezzel kapcsolatban tapasztalatom, nem tűnt el senki a környezetemből, és remélem, hogy ez így is marad. Viszont, amikor lehetőségünk van arra, hogy valamilyen formában segítsünk, valamit tegyünk egy ügy érdekében, akkor azt gondolom, hogy mindent meg kell tennünk.” – kezdte Kollányi Zsuzsi, aki a közeli tervekről is mesélt a BSIDE HUNGARY-nek: „Két héten belül kijövünk Majkával egy közös klippel, ami az ő zenei munkásságáról fog szólni. Valamint hamarosan a szólókarrieremben is lesznek újdonságok, nagyon sok mindennel foglalkozom most jelenleg, amit iszonyatosan élvezek.”


„Boldog vagyok, hogy ismét együtt dolgozhattam a ManGoRise frontemberével, Dannonával, akivel több alkalommal alkottunk már közösen. Ráadásul társultak hozzánk olyan kiváló emberek is, mint Némo, Kollányi Zsuzsi. Nagyon örültem a megkeresésnek, mert ha akármennyit is hozzátudunk tenni egy ilyen megmozduláshoz, azt nekünk mindenképpen meg kell csinálnunk! Ehhez nekünk hatalmas eszköz áll rendelkezésre, legyen szó akár a kommunikációs csatornánkról, vagy a zenénkről. Bízom benne, hogy ezek az eltűnési számok a közeljövőben csökkenni fognak, de ehhez mindenképpen szükséges az, hogy minél-minél több ember összefogjon és dolgozzon ez ellen.” – mondta el a tegnapi sajtótájékoztatón Samu Kriszta Mazsi, aki zenekarával Horvátországban, a tengerparton adott koncertet a klipforgatás napján, ezért nem látható benne.



Szöveg, képek: Nikkk